7 mars, 2021

IFK kvartsfinalklart efter 1-1 mot Göteborg

Förutsättningarna inför var enkla – en poäng räckte för att IFK Norrköping skulle ta sig till kvartsfinal. Efter Sead Haksabanovic kanon i slutet av den första halvleken förblev resultatet oavgjort och IFK avancerade från gruppspelet: “Det var en poäng vi behövde och det fick vi med oss”, sa Linus Wahlqvist efter 1–1 (1–1) mot IFK Göteborg.

IFK Norrköping på 6 poäng. IFK Göteborg på 4 poäng.
   Och det var det förstnämnda som såg ut att vilja mest när matchen drog igång.
   Göteborg låg tätt och kompakt och gjorde det svårt för IFK att komma igenom.
   Det var trots allt en ganska chansfattigt förstadel av halvleken där chanserna som uppkom inte var mer än halvchanser.
   0–1 kom efter 26 minuter och en hörna. Andrabollen skickades tillbaka och Gustaf Norlins skott touchades fram till en fristående Robin Söder som vinklade in ledningsmålet bakom Oscar Jansson som inte hann tillbaka till sitt hörn.
   Det kunde också blivit 0–2 strax efteråt men den gången smet bollen på rätt sida stolpen från IFK-ögon sett.
   Istället kom kvitteringschansen dryga halvtimmen in. Marco Lunds hörna tippades i ribban av Ioannis Anestis och på returen nickade Kevin Álvarez i densamma.
   Det skulle bli 1–1 och det var en riktig kanon.
   Strax innan pausvilan klev Sead Haksabanovic in från vänsterkanten och hittade vackert det högra krysset från 25 meter.

Kvitteringsmålet gav IFK energi och även den andra halvleken startade hemmalaget snäppet bättre mot ett Göteborg som var tvungna att gå för ytterligare ett mål.
   Det skapades också chanser åt båda håll där IFK hade ett antal bra omställningar.
   Ju längre halvleken led desto mer säkrade IFK resultatet och omställningarna kom efter att Göteborg flyttade upp och försökte överbelasta straffområdet.
   För IFK hade Abdulrazaq Ishaq två bra chanser – först dundrade han bollen i ribban och strax efteråt hade han ett avslut som gick precis över.
   Matchens sista chans tillföll dock gästerna från Göteborg. En nickrensning mitt i skottsektor satte upp August Erlingmark som inte fick ner skottet. Men närmare än så kom inte Göteborg och IFK behöll den förstaplats i gruppen de hade inför matchen.

–Vi gör första tjugo riktigt bra. Vi spelar på ett jättebra sätt och de skapar ingenting egentligen. Sedan får de 1–0 och vi kommer tillbaka rätt fort med Seads mål och sedan är andra halvlek ganska dålig från båda lagen. Vi har ett resultat med oss och de försöker jaga och det blir lite långa bollar. Det var poäng som behövdes ta och vi gick vidare, summerade Linus Wahlqvist.
   Vad betyder det att kliva vidare i cupen?
   –Det är jätteviktigt. Det är en titel och ett europaspel på spel. Det är bättre matcher kommande helg än träningsmatcher.
   Truppen tittade också på lottningen som gjordes direkt efter matchen.
   Förbundskapten Janne Andersson drog BK Häcken som motstånd för IFK. En match som spelas på Platinumcars Arena.
   –Kul att möta Jeremejeff igen – det var ett tag sedan man träffade honom, log Linus. Det är ett bra lag och en bra värdemätare.

Imorgon rivstartar IFK Norrköpings podcast Framåt Kamrater efter vinteruppehållet. Under nästa vecka publicerar vi ett avsnitt om dagen med våra nya spelare – ett perfekt sätt att lära känna dem!