15 maj, 2021

IFK-kryss efter tufft möte mot BP

IFK Norrköpings tredje match på sju dagar och ett tufft och fysiskt möte med BP – det blev ett kryss att ta med sig från lördagseftermiddagen: “Jag är väldigt stolt över laget”, sa Selma Cajlaković efter 1-0 (0-0) mot IF Brommapojkarna.

Vi börjar med det tråkiga. Redan på uppvärmningen tvingades IFK till en ändring i startelvan efter att Alma Ekberg skadat knät. In klev istället Irma Cajlaković.

IFK Norrköping, som spelade sin tredje match på sju dagar, hade till en början problem med BPs intensiva presspel. Gästerna startade högt och pressade ännu högre vilken inte gav IFK något andrum att spela sitt spel.
   Alma Sjödahl hade ett försök till möjlighet rätt så tidigt, precis som Jennie Egeriis som försökte i djupled.
   Ett tekniskt skickligt BP ställde till det för IFK som tvingades att spela stressat. Att det var gästernas matchplan var inte svårt att varken gissa sig till eller se.
   Efter elva minuter kom matchens chans. BP anföll på högerkanten efter en omställning där hemmalaget hade svårt att hänga med. Först gick bollen i ribban och på returen parad-räddade Sofia Hjern Matilda Nildéns avslut – den ytterligare returen fick anfallaren inte träff på och överliggaren och Hjern räddade IFK den gången.
   Så såg också matchbilden ut.
   BP hade något slags rekord i hörnor men i de allra flesta fallen hade Hjern och IFK-försvaret koll på dem.
   Efter en 20 minuters inledning med ett energiskt Brommalag sjönk tempot och IFK jämnade ut spelet en aning.
   Sjödahl hade sedan en chans efter att My Cato vunnit boll men det avslutet gick strax över.
   0-0 i paus var ett resultat för IFK att andas ut efter. BP var det spelförande laget med mest bollinnehav och hade också halvlekens bäst chans. IFK tog sig in i matchen och hade en rätt så bra period utan att för den delen sätta Lovisa Koss på prov i BP-målet.

Den frenesi som beskrev matchens inledning fanns inte riktigt där till den andra halvleken även om BP å sin sida försökte att öppna även matchens andra 45 minuter med mycket energi.
   Och eftersom fotbollen sällan är logisk kom ledningsmålet för IFK.
   Egeriis inåtskruvade vänsterhörna landade vid målområdet där det vid en första anblick såg ut att träffa Emelie Johanssons panna. Reprisen visade dock att det var en BP-spelare som axlade in bollen – oavsett så var det IFK som tog ledningen med 1-0.
   Men det dröjde inte speciellt länge innan kvitteringen kom. Efter 55 minuter stack Jennifer Sjösten på en djupledsboll, tryckte undan Johanna Alm som inte var i balans där hon också kom före Hjern som var på väg ut och sträckte sig fram och satte dit 1-1.
   Därefter kom en period där BP återigen förde matchen även om både avsluten utifrån och inläggen i nästan alla fall hamnade i handskarna hos Hjern.
   IFK försökte men hade svårt att hitta spelet via mittfältet. Däremot var omställningarna inte ofarliga på något sätt.
   Med kvarten kvar orkade BP inte riktigt hålla uppe samma press och det var inte förrän under matchens sista minuter det hettade till på riktigt.
   Inbytte Molly Wiklander fick boll centralt på offensiv planhalva, satte fart framåt, gjorde sin försvarare och avslutade – skottet tvingade Koss till en bra räddning.
   Sedan kom nästa chans åt andra hållet men även den gången kom Hjern ut och avstyrde och det blev aldrig något ledningsmål för någon av lagen.
   Det kunde slutat åt seger åt båda hållen. Istället delade lagen på poängen under lördagseftermiddagen.

Selma Cajlaković hade tillsammans med övriga backlinjen att göra mot BP och ser matchen som en vunnen poäng snarare än två förlorade.
   -Att de får göra ett skitmål är tråkigt – vi borde tagit med oss tre poäng för jag tycker vi förtjänar det. Vi krigar på tills domaren blåste och vi kunde inte gjort det bättre.
   Det såg ut att vara en rätt så tuff match?
   -Ja, det var en hetsig match. När vi möter dem på bortaplan kommer det att bli ännu hetsigare. Vi står på oss och vi är nykomlingar och de ska vara topp tre – vi gjorde det bra. De var tuffa och aggressiva. Det har individuellt duktiga spelare som är tekniska så det gäller att hålla dem felvända.
   Hon och Irma hade en del dueller med både Jennifer Sjösten och Mathilda Johansson Prakt.
   -Vi är aggressiva, haha. En aggressiv spelare möter en annan aggressiv spelare – det blir lite hetsigt.

Det här var IFKs tredje match på sju dagar. Något som satt spår i hemmalägret.
   -Jag fick vila i onsdags och kom in efter 17 minuter. Det finns spelare som spelat 90 minuter tre matcher i rad och jag fattar inte att de orkar. Det märks att vissa kroppar är slitna så det ska bli skönt med återhämtning.
   Vad kan ni ta med er härifrån till lördagens möte med Älvsjö?
   -Aggressiviteten och att vi kommer tillbaka från matchminuter där vi inte spelar så bra fotboll. Att vi fortsätter kämpa för varandra – håller vi det kommer vi att plocka med oss tre pinnar, sa Selma Cajlaković.

IFK Norrköping-IF Brommapojkarna 1-1 (0-0)
Elitettan (4:26)