IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 november, 2022

IFK-kaptenen inför matchen i eftermiddag: “En annan utmaning”

I den sista matchen för säsongen väntar BK Häcken på bortaplan. IFK Norrköpings kapten Totte Nyman vill avsluta en tung säsong på bästa sätt. “En rolig utmaning” säger Totte inför matchen.

Med det allsvenska kontraktet säkrat väntar en sista utmaning för säsongen när IFK i eftermiddag ställs mot de svenska mästarna, BK Häcken.

I måndags, snart en vecka sedan, ställdes IFK emot Djurgården hemma i Norrköping. Då i säsongens sista allsvenska hemmamatch – och nu är det alltså dags för den sista matchen på bortaplan, och det emot ännu ett allsvenskt topplag.

  • Det finns mycket delar att ta med sig från förra matchen. Jag tycker att vi visade större mod än vad vi gjort i tidigare matcher där vi vågade stå högre och pressa högt. Vi vill spela en fin fotboll. Sen möter vi svenska mästarna som spelar en bra fotboll så det kommer bli en rolig utmaning, säger Totte Nyman.

Känns det som ni släppte ner axlarna lite när ni visste att kontraktet var säkrat? 

  • Både ja och nej. Det finns säkert någon slags lättnad i det. Mycket är ju mentalt i fotboll. Men samtidigt var Djurgården en bra match och utmaning. Det blir en annan slags utmaning nu, säger Nyman.

Vad behöver man tänka på när man möter BK Häcken? 

  • De har gjort väldigt mycket mål och har många duktiga och offensiva spelare. Det gäller först och främst att sätta stopp där och fokusera på oss själva. Vi ska avsluta på bästa sätt.

BK Häcken – IFK Norrköping; 6/11 klockan 15.00, Allsvenskan, Bravida Arena, Discovery+.

Foto: Bildbyrån 

Annonser