IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 juni, 2019

IFK igång och redo inför sommarens höjdare

För elva dagar sedan avslutades vårsäsongen med att IFK Norrköping besegrade AFC Eskilstuna med 2–0. Idag drog träningen igång på nytt. “Det såg ganska så bra ut”, tycker managern Jens Gustafsson efter torsdagens två pass på Östgötaporten.

Ledigheten och landlagsuppehållet är över för spelare och ledare i IFK Norrköping. Jens Gustafsson med stab väckte kropparna och drog igång med två träningar under dagen.
      – Först checkade vi av den fysiska statusen hos dem och sen jobbade vi med att komma igång med bollen, berättar Jens Gustafsson.
      Som uppskattade det han såg hos sitt manskap.
      – Ja, för det såg faktiskt ganska så bra ut. Spelarna hade både vilat och tränat på ett bra och balanserat sätt under ledigheten, vilket de måste vara proffsiga i att sköta och som de också gjort, tycker Jens.
      Och redan imorgon väntar match mot Katrineholms SK på Backavallens naturgräs i just Katrineholm. Något som samtliga inblandade ser fram mot i matchen som är ett led i KSK:s 100-årsjubileum.
      – Absolut. Vi kommer till spel med alla som är tillgängliga i truppen. Saknas gör de spelare som varit på landslagsuppdrag på olika håll och de som spelar viktig match med Sylvia i division I mot Linköping imorgon, säger Jens.
      Bland de som är indisponibla hittar vi Egzon Binaku och Sead Haksabanovic, plus Simon Skrabb, Lars Krogh Gerson och Guðmundur Þórarinsson som fått förlängd ledighet efter att nyligen varit med respektive landslag.
      – Från och med nästa vecka är alla tillgängliga i träning igen, berättar Jens.
      Då befinner sig gruppen i Falkenberg för ett tre dagar långt träningsläger och match mot Falkenbergs FF som avslutning på onsdag innan man återigen går på en kort ledighet över midsommar.
      Därefter fortsätter uppladdningen inför AIK-matchen, tisdagen den 25 juni uppe på Friends Arena i Solna.
      Men dessförinnan, onsdag 19/6, riktas blickarna mot schweiziska Nyon då IFK Norrköping kommer få en motståndare framlottad till Europa League (kvalomgång 1) som ska spelas torsdagarna 11 och 18 juli.
      – Förstås något vi ser fram jättemycket mot. Vi har representanter från föreningen som finns på plats under lottningen, säger Jens.
      Onekligen en spännande och inspirerande tid som IFK:arna går till mötes.
      Truppen mot Katrineholms SK (18 man): Isak Pettersson (mv), David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Christoffer Nyman, Kasper Larsen, Alexander Fransson, Johannes Vall, Jordan Larsson, Kalle Holmberg, Kevin Álvarez, Simon Thern, Ian Smith, Andreas Blomqvist, Filip Dagerstål, Oliver Stefansson, Ísak Bergmann Jóhannesson och Alexander Jakobsen.
     
     
Jonas Nordholm

Annonser