IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 maj, 2024

IFK gör upp om cuptiteln – här kan du se finalen mot Blåvitt

IFK Norrköpings P17-lag mot IFK Göteborg i en kamp om vem som tar hem Ligacupen. “Inspirerande, självklart går vi för seger”, säger tränaren Jesper Sandberg om finalen som du kan se på Fotboll Play.

Konstgräset i Prioritet Serneke Arena är spelplatsen när IFK Norrköping har chansen att säkra en tidig titel. P17-laget som slutade tvåa i sin grupp och besegrade AIK i semifinal reser till Göteborg för att möta ett motstånd som de kan vid det här laget.

  • De vann gruppen före oss och vi möttes så sent som i lördags (4-0 till Blåvitt). Tyvärr fick vi en spelare utvisad redan efter fyra minuter så det är svårt att dra för stora växlar av den insatsen. När vi möttes i Ligacupen fick dessutom de rött kort så det ska bli kul att se hur vi står mot varandra elva mot elva, säger IFK-tränaren Jesper Sandberg som, med undantag för en spelare, matchar tio nya namn i startuppställningen jämfört med lördagens match.

Att det är ett duktigt finallag som väntar Peking råder det inga tvivel om. Ett obesegrat Göteborg toppar serien efter sex spelade matcher och blir en utmaning.

  • Har vi tagit oss så här långt vill så såklart vinna. Ligacupen är ett format som jag älskar. Det ger en bättre försäsong med mer tävlingsnerv. Det är ett par procent upp mot att spela träningsmatcher, fortsätter Sandberg som vet hur det känns att vinna turneringen.

2018 var han en del av den tränarstab som besegrade Brommapojkarna på straffar.

  • Vi har varit lite upp och ned med toppar för att dippa en del. Det hänger ihop med att vi testar mycket och går runt på mycket spelare. På slutet, de sista matcherna i serien, tycker jag det varit stabilare, säger Jesper Sandberg.

Avspark: 14:00 9/5, Prioritet Serneke Arena Konstgräs – Matchen sänds på Fotboll Play

Annonser