19 maj, 2024

IFK-förlust borta mot BP: “Det är inte tillräckligt bra helt enkelt”

En tandlös kvitteringsjakt i andra halvlek och IFK Norrköping föll tungt i hettan på Grimsta IP. “Inte tillräckligt bra helt enkelt”, tycker Anton Eriksson.

Tredje matchen på sju dagar slutade med att IFK Norrköping lämnade Stockholm med en 1-2-förlust efter dubbla hemmamål av Nikola Vasic. Däremellan kvitterade Christoffer Nyman med ett bra vänsteravslut – men det hjälpte inte Kamraterna som besviket summerade söndagen på Grimsta IP.

• Varmt, tungt. Inte tillräckligt bra helt enkelt. Det känns piss, säger Anton Eriksson.

Mittbacken tvingades uppleva hur BP satte ettan redan efter fem minuter och när Vasic åter gav BP ledningen var det på stopptid i första halvlek.

Tunga smällar.

• Det är klart att det tidiga ledningsmålet för dom präglar matchen mycket. Det är inte tillräckligt bra. Det är inte okej. Det går det svårare för oss. Helt klart. Det är tungt, fortsätter Eriksson.

Och 2-1-målet?

• Det sista som händer i första halvlek nästan. Det är dålig tajming på målet. Det får inte hända. Där måste vi vara smartare och bättre i de delarna av matchen. Komma in till paus och rätta till det. Jag har inte sett målen än. Jag måste kolla på dom i efterhand. Det är väl inspel båda. Det är klart att vi får kolla på det.

IFK hade mycket boll i andra halvlek men det blev inte den riktiga desperationen och BP kunde städa av matchen.

• Det känns som vi har mycket boll, men det känns som vi inte riktigt kommer dit vi ska. Vi hittar inga ytor riktigt att få in bollen i bra lägen där vi kan straffa dom i boxen. Det blir mycket runt, runt. Vi hittar inte riktigt genombrott. Det är några halvlägen men inte till tillräckligt mycket målchanser för att vinna serien, konstaterar Anton Eriksson.

Med förlusten, den femte på de tio första omgångarna, får inte Peking till ett lyft i den allsvenska tabellen. Två matcher återstår innan sommaruppehållet: IFK Värnamo hemma och Sirius på bortaplan i Uppsala.

• Det är inte tillräckligt bra. Vi måste skärpa till oss och se vad vi behöver göra för att vinna fotbollsmatcher. Fansen ska vara besvikna, med all rätt. Men det är en lång säsong och vi ska försöka studsa tillbaka så fort som möjligt, lovar Eriksson.

Sliten efter tre matcher på en vecka?

• Det fungerade. Det var lite tungt men det ska man orka.

Brommapojkarna-IFK Norrköping 2-1 (2-1)  Allsvenskan omgång 9, söndag 19/5 klockan 14:00, Grimsta IP

Målen: 1-0 (5) Nikola Vasic, 1-1 (25) Christoffer Nyman, 2-1 (45+4) Nikola Vasic.

Varningar IFK: Christoffer Nyman.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Anton Eriksson, Yahya Kalley (90) – Laorent Shabani (72), Jesper Ceesay (64), Isak Ssewankambo, Arnór Traustason (64), Isak Andri Sigurgeirsson (72), Christoffer Nyman.

Ersättare: Ismet Lushaku (64), Tim Prica (64), Carl Björk (72), Vito Hammershöy-Mistrati (72), Dino Salihovic (90).

Domare: Victor Wolf.