IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 mars, 2019

IFK-duo aktuella i EM-kvaltruppen

Under samlingen 20–30 mars spelar Sveriges F17-landslag tre landskamper i EM-kval 2, Elite Round, på Borås Arena. Förbundskapten Pär Lagerström har tagit ut 20 spelare. En av dem är IFK Norrköpings Sofia Hjern och på reservlistan finns My Cato. –Det här ger mig ännu mer energi och motivation att satsa på klubblaget och prestera ännu bättre i IFK-tröjan, säger Sofia Hjern.

I kvalet ställs Sverige mot Polen (23e mars), Spanien (26e) och Slovakien (29e). Gruppvinnaren kvalificerar sig till EM-slutspelet som spelas i Bulgarien 5–17 mars.

Både Sofia Hjern och My Cato fanns senast med vid landslagslägret på Bosön i slutet av februari.

Sofia förväntar sig och ser fram emot tre tuffa matcher mot bra motstånd.

–Det ska bli sjukt kul att få spela EM-kval eftersom det är det här vi har sett fram emot sedan starten på F02-landslaget, säger Sofia.

Hon ser uttagningen som en personlig målsättning.

–Att vara iväg på landslagssamlingar är bland det roligaste jag vet och jag är väldigt tacksam över att bli kallad och få ta del av den här upplevelsen.

Sedan tidigare har hon 10 F17-landskamper på meritlistan och ser en otrolig ära att få representera Sverige.

–Det betyder väldigt mycket att få spela i landslaget och det är bland det häftigaste man kan få göra, säger Sofia Hjern.

 

My Cato kommer vara beredd att bli inkallad.

–Det är otroligt roligt att de har med mig i rullarna. Det är EM-kval 2 vilket gör att det är Sveriges bästa spelare som är uttagna och att vara reserv bland dem är fantastiskt roligt, säger hon.

Reservplatsen ser hon som en ytterligare motivation att fortsätta utveckla sig själv.

–Det är hård konkurrens om platserna och att som sagt bara vara med bland dessa tjejer är stort och inspirerande, säger My Cato.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser