IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 februari, 2023

IFK-Dagen tillbaka med besked

IFK-Dagen återvände detta år till Teknikhallen efter pandemiåren. Det sedvanliga fotograferandet av spelare och lag kryddades med aktiviteter från våra sponsorer Stadium och Adidas. Samtidigt spelade IFK Norrköpings P19 sin första tävlingsmatch för säsongen som slutade med vinst mot Örgryte.

Teknikhallen var fylld från morgon till kväll med akademins spelare för fotografering, klädprovning och aktiveringsstationer från våra sponsorer Adidas och Stadium. Speedshooting-banan, skottborgen och de andra aktiviteterna sysselsatte spelare, föräldrar och en och annan sportchef hela dagen lång. IFK Norrköpings Akademichef Daniel Lindahl var mycket nöjd med dagen och tyckte det nya greppet på IFK-dagen föll väl ut.

  • Jag vill ge en stor eloge till Stefan Johnsson som styrt ihop allt på ett fantastiskt sätt. Vi har fått många positiva reaktioner från spelare, ledare och föräldrar så detta ska vi ta lärdom av och jobba vidare med.

På Platinumcars Arena spelade även IFK Norrköpings P19 sin första tävlingsmatch för säsongen när de mötte Örgrytes P19 i Ligacupens gruppspel. IFK tog tidigt ledningen genom Daniele Burubwa som hittade bortre krysset med ett fint avslut. Oliver Matic fann timingen med skallen två gånger när han nickade in både 2-0 och 3-0 innan första halvlek blåstes av. Ledningen från första halvlek stod sig matchen ut och P19-laget leder nu grupp A2 på målskillnad.

  • Det var en stabil insats av grabbarna och en trevlig målskillnad att ta med sig. Alla matcher är viktiga i Ligacupen då bara ettorna i varje grupp och den bästa tvåan går vidare till slutspel. Nu på söndag ska vi till Borås för att möta Elfsborgs P19-lag, förhoppningsvis kan vi göra en ännu bättre match och få med oss tre poäng på bussen hem till Norrköping, säger lagets huvudtränare Henric Pekkala.

 

Följ akademilagens nyheter och spelscheman på hemsidan

Annonser