9 februari, 2024

IFK-Brann: Oavgjort i regnrusket

Arnór Traustason satte dit 1-0 tidigt i matchen, och efter att SK Brann kvitterat i andra halvlek stod det 1-1 på resultattavlan när träningslägrets sista match blåstes av.

IFK Norrköpings startelva var nära identisk den som ställdes mot Seattle Sounders FC för några dagar sedan. Enda skillnaden var att Ismet Lushaku startade sin första match för IFK Norrköping, och unge Ture Sandberg fick inleda på bänken.

Matchen, som flyttades till 11.00 från 14.00 för att spara några regntimmar och slitage på gräsmattan, drog igång och efter dryga tio minuter tog IFK Norrköping ledningen.

Kapten Totte Nyman stressade norrmännen på offensiv planhalva, och när målvakten siktade en markpassning mot sitt mittfält stormade Arnór Traustason fram och knyckte bollen. Trasten tog några meter mot mål innan han vackert placerade in 1-0 i nättaket med yttersidan.

Brann, tvåa i Elitserien 2023, förde mycket av spelet men ett aggressivt och taggat IFK såg till att freda målet.

• Det var många försvarssituationer, lite beroende på att det var en pöl och pool i vårt straffområdet i första halvlek när ösregnet kom. De blev lite långvariga i höjd med, och i, vårat straffområde, men vi fick träna på massor av situationer och gjorde det jäkligt bra. Vi blockar skott och är på rätt positioner många gånger, och utöver det gör Oscar några väldigt fina räddningar, summerar huvudtränare Andreas Alm.

I andra halvlek skulle ledningen ha kunnat utökas. Inbytte Ture Sandberg snodde åt sig bollen av målvakten – men blev avblåst.

• Vi borde nog haft 2-0, jag tycker inte att deras målvakt ska ha frispark när han tappade bollen på halva halva planen och vi hade öppet mål, men så är det.

I mitten av andra halvlek gjorde Brann sitt första, och matchens sista, mål.

Imorgon åker IFK Norrköping hem till Sverige igen, och Andreas Alm svarar på vad han tycker att laget tar med sig från Spanien:

• Det är alltid så när man åker på träningsläger, att folk tänker att man ska komma samman och att det ska vara team building och ja, absolut. Samtidigt gör vi det hemmavid också – varje dag. Vi försöker hela tiden att arbeta med gruppen och ta steg därifrån vi är och utifrån resultaten vi presterar.

Alm funderar vidare.

• Man kommer närmare varandra, och man förstår varandra bättre. Vi har ett nytt tränarteam, jag är ny, vi har några nya spelare, och det skapar en större förståelse för vad vi vill göra. Förstår man saker är det mycket lättare att börja genomföra dem.

IFK Norrköping-SK Brann 1-1 (1-0): Träningsmatch, Atalaya Football Center, Marbella.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (78′), Isak Ssewankambo (78′), Anton Eriksson, Yahya Kalley – Arnór Traustason (60′), Ismet Lushaku (62′)- Carl Björk (60′), Vito (60′), Isak Andri Sigurgeirsson (78′) – Christoffer Nyman (K) (62′)

Inbytta ersättare: Marcus Baggesen (46′), Jesper Ceesay (60′), Laorent Shabani (60′), Stephen Bolma (60′), Ture Sandberg och Leo Jonsson (62′), Noel Sernelius (78′), Amadeus Sögaard (78′)., Dino Salihovic (78′).

Träningslägret i Spanien presenteras i samarbete med Holmen och Lundbergs Fastigheter.