29 januari, 2022

IFK-BP: Seger i årets första träningsmatch

En snabb vändning i slutet av matchen gav seger i träningsmatchen hemma mot Brommapojkarna.

IFK Norrköping tog kommandot och pressade BP i inledningen av matchen. BP försökte ta sig från egen planhalva med kortpassninsspel och kombinationer, men IFK:s höga press gjorde det svårt för gästerna.

IFK Norrköping pressade bortalaget till bolltapp på egen planhalva och skapade därifrån en del heta målchanser. Framför allt skickade Skúlason in mängder av hörnor under första halvlek, men BP lyckades hålla undan och det blev en mållös första halvlek.

I början av andra jämnades matchbilden ut och IFK:s press bet inte på samma sätt som i första. Halvleken inleddes med att BP bombade bollen i ribban och tvingade Jansson till en fin räddning på den efterföljande returen.

I den 57:e minuten slarvade IFK med en hemåtpass till Oscar Jansson. Cosic han emellan och rullade in 0-1 till gästerna.

Kvitteringen kom i den 78:e minuten när Gurfinkel lyfte in ett inlägg från sin vänsterkant. Målvakten slog undan bollen, men inte bättre än att den hamnade hos Maic Sema som på halvvolley satte dit 1-1.

Därefter dröjde det bara ett par minuter innan IFK vänt på matchen, och 2-1 var ett riktigt drömmål. Ishaq spelade in ett lågt inlägg från kanten som nådde Emanuel Chabo vid straffområdeslinjen. Chabo fick perfekt träff och bollen seglade upp i bortre krysset.

På övertid fastställde Leo Jonsson slutresultatet 3-1. Efter att ha kommit fri från mittlinjen var han kylig i friläget och lyfte bollen över målvakten in i mål.