25 februari, 2023

IFK 8-0 krossade Jitex

Målfest på Platinumcars Arena blev det när IFK Norrköping mötte Jitex i årets tredje träningsmatch som slutade 8-0. En dominant uppvisning med sex olika målskyttar.

IFK inleder första halvlek i dominant stil och gör mål redan i andra matchminuten genom My Cato. Chanserna och målen radar upp sig och innan paus har Handfast, Leidhammar, Johansson och My Cato (igen) gjort mål. Jitex lyckas med ett läge som slutar med att Paljevic nickar utanför målramen. Sofia Hjern har en lugn eftermiddag på kontoret och börjar göra egna ruscher för att inte frysa fast i planen.

Andra halvlek börjar likt den första och IFK kan snabbt utöka sin ledning ännu mer när Leidhammar gör 6-0. Tempot går ner men i slutet av andra trappas det upp igen och Stina Dahl Forslund gör sitt första mål för IFK. Koivisto vill inte vara sämre och slår sitt första mål från hörnflagg när hon skruvar in den bakom målvakten i matchens sista ordinarie minut.

Manager Tor-Arne Fredheim om träningsmatchen:

• Innan matchen så tänkte jag att jag ville se skillnaden mellan oss och Jitex. Förra årets matcher var jämna så nu ville jag se att vi är de som ska spela i Damallsvenskan. Träningsmatcher kan bli såhär när de försöker träna på sin spelidé så när vi är aggressiva så skapar vi många målchanser.
  • Vi har en trygghet i vårat passningsspel när vi anfaller, blir inte stressade av att de kommer nära vilket också bidrar till att vi kommer till fler chanser.
  • Jättekul att Viktoria gör det bra idag i sin startdebut, hon är klok och värderar varje situation på ett bra sätt vilket gör att hon klarar det höga tempot.
  • Att Stina, Lisa och Koivisto får göra sina första mål är också väldigt roligt.

IFK Norrköping – Jitex BK 8-0

Startelvan IFK: Hjern – I. Cajlakovic (61′), Woeller (46′), Handfast, Egeriis – Burvall, Veber (61′) – Johansson (61′), Cato, Ravnell (67′) – Leidhammar (67′)

Bänk: Berggården, Flenhagen (46′), Sakaki (61′), Koivisto (61′), Wiklander (61′), Alvberger (67′), Dahl Forslund (67′)

Mål IFK: Cato 2′, Handfast 13′, Leidhammar 21′, Johansson 30′, Cato 44′, Leidhammar 49′, Dahl Forslund 84′, Koivisto 89′