IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 december, 2023

IF Sylvia: Henric Pekkala ny huvudtränare

IFK Norrköpings P19-tränare Henric Pekkala tar över som huvudtränare för samarbetsföreningen IF Sylvia. ”Tillsammans ska vi jobba för en utvecklande miljö där våra spelare blir redo att ta klivet till elitfotbollen”, säger Pekkala.

Pekkala kom till IFK Norrköping 2021 för en roll som assisterande tränare i P19, och 2022 tog 26-åringen över huvudansvaret.

2023 blev ett riktigt fint år för Pekkala och P19, där SM-guld och en tredjeplats i Skandinaviska Mästerskapen i Marbella är några av ljusglimtarna.

Nästa steg för Pekkala blir huvudtränaruppdraget i IFK Norrköpings samarbetsförening IF Sylvia.

  • Jag ser fram emot uppdraget, det ska bli kul att fortsätta jobba med de spelarna som finns i verksamheten. Tillsammans ska vi jobba för en utvecklande miljö där våra spelare blir redo att ta klivet till elitfotbollen, säger Pekkala.

Sylvia åkte ur division 1 och kommer således att spela i division 2 den kommande säsongen. IFK Norrköping och Sylvia kommer att utveckla samarbetet och göra en nystart inför 2024.

  • Vi kommer att göra ett omtag i samarbetet med Sylvia och hitta tillbaka till det som var så framgångsrikt för några år sedan. Vi ska komma närmre varandra igen, och i Sylvia ska våra unga spelare få viktig speltid och erfarenhet av seniorfotboll. Det vi ser framför oss är att Sylvia på ett ännu tydligare sätt blir en brygga mellan akademin och A-laget. Vi kommer att berätta mer om samarbetet längre fram, säger sportchef Tony Martinsson.

Ett nära samarbete är av stor vikt för IF Sylvia, menar ordförande Per Lysén.

  • Det är en win win-situation och vi är glada över att det kommit till skott. När Sylvias ambition är att finnas kvar på en hög nivå behöver vi kunna samarbeta med IFK. Det är en trygghet och Sylvia ska vara behjälpliga i att få fram ungdomar till A-laget.

Många talangfulla spelare har tagit vägen via Sylvia till IFK Norrköping och vidare. Samma resa har en mängd tränare också gjort.

  • Henric är en väldigt ung och ambitiös tränare som vi tror mycket på. Han har skött P19 på ett fantastiskt sätt och han är bevisligen duktig på att jobba med unga spelare. Sylvia ska präglas av ett starkt driv att utvecklas och en vilja att nå eliten, både bland spelare och ledare, och Henric blir en viktig del i den miljön, säger “Tonna”.

Mer detaljer om samarbetet med IF Sylvia kommer i början av 2024.

Annonser