IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 november, 2019

Ida och Lovisa klara för 2020

Ida Andersson och Lovisa Gustafsson är klara för ytterligare en säsong i IFK Norrköping.

Ida Andersson, som skrivit på för två IFK-år, noterades säsongen 2019 för 18 matcher i division 1. Mittfältaren bytte Lindö FF mot IFK inför 2018 och gjorde division 1-debut säsongen innan.
   Nu siktar hon och truppen uppåt.
   –Vi har en stark trupp som ännu ett år kommer att kriga för en topplacering i division 1. Jag har en tro på tredje gången gillt och jag ser därför att vi nästa säsong har krigar oss upp till Elitettan.
   Det serieförslag som nu ligger innebär att IFK 2020 kommer spela i division 1 södra Svealand.
   –Jag tycker även att det nästa år ska bli kul med derby mot Lindö och Smedby. Det ska också bli spännande att mäta sig med stockholmslagen igen.
   Vad var det som gjorde att du förlängde med IFK?
   –Det är en bra miljö där jag utvecklas som fotbollspelare. Jag trivs även väldigt bra med både tränare och ledare vilket jag tycker är en nyckel till att utvecklas, eftersom att fotbollen är en stor del av min vardag. Mina förhoppningar kring nästa säsong är att vi tillsammans ska utvecklas och bli ännu bättre fotbollspelare. Om vi gör det tror jag att det kommer medföra riktigt bra resultat, säger Ida Andersson.

Lovisa Gustafsson vann den interna skytteligan på fjorton mål trots att en hjärnskakning störde säsongen ett antal matcher under sommaren och hösten.
   I säsongsavslutningen mäktade hon med ett derbyhattrick och nu ser hon fram emot en ny säsong med IFK.
   –Jag siktar på ett skadefritt år för min del, att kunna vara med hela säsongen och att vi förhoppningsvis kommer kunna ta klivet upp det här året.
   Anfallaren har fokus, precis som Ida, på en uppflyttning.
   
IFK är en väldigt bra klubb att spela för, med bra tränare och bra förutsättningar och möjligheter att utvecklas. Plus att IFK är redo att ta klivet upp i elitettan vilket gjorde mitt val enkelt.
   Vad är dina förhoppningar?
   –Att ha ett så roligt år som möjligt tillsammans med tjejerna och kämpa oss till en plats i Elitettan, säger Lovisa Gustafsson.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser