IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 augusti, 2019

I natt stänger svenska transferfönstret – så tänker IFK Norrköping

Fram till 23.59.59 i natt kan alla svenska klubbar värva in nya spelare. Under sommarfönstret har IFK Norrköping plockat in tre nya spelare.

Det handlar om Maic Sema som värvades från GIF Sundsvall, Christopher Telo från Molde FK och Andreas Vaikla från Kristiansund BK.

– Vi har valt att plocka in spelare som vi hade en kännedom om tidigare, två av tre spelare med Norrköpingsanknytning vilket vi bedömde var viktigt för att stärka IFK-kulturen. Vi är medvetna om att fler spelare har lämnat oss än tillkommit. Det är främst av två anledningar. Vi hade en numerär av spelare som var ganska hög när vi gick in i säsongen. Vi har flera unga egna spelare som vi vill lyfta fram och ge chansen, både på träningar men också för matchspel. Med tanke på detta så anser vi att truppen har en bra balans för att kunna prestera kortsiktigt och långsiktigt, säger Jens Gustafsson.

 

Några spelare här även lämnat. IFK Norrköping sålde Jordan Larsson till Spartak Moskva. David Mitov Nilsson lånades ut till GIF Sundsvall, Alexander Jakobsen till Kalmar FF, Alfons Sampsted till Breidablik och Johannes Vall till Östers IF.

– Jordan är en försäljning som föreningen verkligen ska vara stolt över. Med alla de spelare som lånats har det funnits en önskan från spelarna själva att få kontinuerlig matchtid vilket vi inte kunnat ge dem hos oss, avslutar Jens.

Annonser