20 maj, 2019

“I det stora hela är vi nöjda med 2–0 och tre poäng”

IFK Norrköping tog sin andra raka seger och bjöd publiken på en fin arbetsinsats och en offensiv inställning under måndagskvällen.
–Vi kunde gjort fler mål men i det stora hela är vi nöjda med 2–0 och tre poäng, sa målskytten Totte Nyman efter 2–0 (2–0) mot GIF Sundsvall.

Att IFK Norrköping pratat om att öppna aggressivt stod tydligt ganska omgående. Det dröjde inte längre än 30 sekunder innan Alexander Fransson dundrat ett skott strax över William Eskelinens ribba.
      Och så fortsatte det.
      Och så böljade det fram och tillbaka.
      Lars Krogh Gerson serverade farliga inlägg och åt andra hållet hotade Linus Hallenius och Maic Sema.
      Ju längre halvleken led desto närmare ett ledningsmål kom Norrköping och det var Totte Nyman som skulle göra det.
      Nyss nämnde Krogh Gerson måttade ett inlägg mot straffområdet – kvar efter en hörna fanns Kasper Larsen.
      –Det kom ett inspel som blir för långt och så nickar Kasper in den och så är jag på den, sa målskytten efteråt.
      2–0 kom av bara farten några minuter senare.
      Jordan Larsson tog fart på högerkanten, vek inåt i banan och sköt strax utanför straffområdet. Skottet touchade försvarare, ställde målvakten och gick in vid den närmsta stolpen. Jordans sjätte mål i årets allsvenska.
      –Vi har lite vassare målchanser och lyckas göra två mål vilket gör att vi kan gå in i halvtid med en bra känsla, sa manager Jens Gustafsson om matchens första halvlek.
      Då hade Isak Pettersson dessutom visat prov på en fin reflexräddning efter avslut från Linus Hallenius.

Den känslan hade Norrköping med sig ut till den andra halvleken och likt den första öste hemmalaget på från början.
      –Vi kommer ut och kontrollerar andra halvlek på ett annat sätt än första halvlek. Vi har inte lika mycket boll samtidigt som vi är stabila i vårt försvarsspel och skapar en del hundraprocentiga målchanser, sa Jens.
      IFK fortsatte att skapa målchanser framåt samtidigt som spelet och tempot ebbade ut mer och mer. GIF Sundsvall gjorde en kraftansträngning men lyckades aldrig få ett avslutade tryck.
      Istället var det Norrköpings anfallare som skapade offensiva farligheter där Både Jordan Larsson och Totte Nyman hade möjligheter att utöka ledningen.
      Men duons mål från den första halvleken stod sig matchen ut.
      En kamp över hela planen beskrev Totte.
      –En bra match med två bra lag. Vi startar matchen bra och får igång vårt presspel – Sundsvall har ett skickligt mittfält där de kom igenom. När vår press väl bet lyckades vi göra två mål ganska snabbt och det var en väldigt skön ingång att ha till den andra halvleken.
      Han gjorde själv 1–0 och assisterade till det andra.
      –Vi fick väldigt bra tryck på dem och vi hade fler lägen – jag kunde gjort fler mål. I det stora hela är vi nöjda med 2–0 och tre poäng, sa Totte.

2–0 innebär att IFK Norrköping tog sin andra raka seger.
      –Alla gör ett jättehårt arbete för lagets bästa och vi börjar se ut mer och mer som vi vill, sa Jens Gustafsson.
      De två snabba målen gav Norrköping arbetsro.
      –De är förlösande, man spelar med en annan anspänning när man leder. Jag tycker att likt oss på planen så börjar Curva Nordahl komma igång och det hjälpte oss verkligen idag. Som helhet är vi väldigt glada för segern och ytterligare en vinst som gör att vi växer.
         Två mål framåt och en nolla – ett godkänt dagsverke?

–Det är mycket bra, log Jens Gustafsson.

IFK Norrköping–GIF Sundsvall 2–0 (2–0)
Allsvenskan 10:22