IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 augusti, 2022

Hjern: “Jag hoppas på fullt hus”

Två bortamatcer – två segrar. Stämningen är bra i damlaget. Lagkapten Sofia Hjern lyfter krigarinsatsen mot Alingsås och ser fram emot nästa omgång av Elitettan där de nu på lördag spelar hemma mot Ifö Bromölla, direkt efter herrarnas match på Platinumcars Arena.

IFK Norrköping tog en viktig seger mot Alingsås FC i den förra omgången av Elitettan. Sedan följde de upp med att ta sig vidare från andra omgången av Svenska Cupen genom att slå Mariebo IK med 9-1. Två bra bortamatcher inför den stundande lördagen där damlaget spelar efter herrarnas match mot Degerfors IF på Platinumcars Arena.

Lagkapten Sofia Hjern höll nollan i Alingsås och mot Mariebo satt hon på bänken när Tyra Berggården spelade hela matchen. Väl hemma i Norrköping så har träningsveckan flutit på, torsdagens uppvärmning skedde mitt i kvällens ösregn som lyckligtvis klarnade upp till solsken kvarten senare. Kapten Hjern kommenterar läget:

 • Det är väldigt bra stämning i laget vi har haft bra träningar med högt fokus. Självklart är alla glada för vinsterna också, vi är ett fokuserat gäng!

Matchen mot Alingsås hade stora insatser då en förlust hade betytt nio poäng upp till tredjeplatsen, kvalplatsen till Damallsvenskan. Utgångsläget efter vinsten är bra, tre poäng upp till tredjeplats. Framgångsreceptet i matchen?

 •  Vi spelade väldigt mycket tillsammans, en krigarmatch på bortaplan. Vi var kompakta så de kom inte till så många farliga målchanser och vi stoppade deras spel på kanten bra i första halvlek.

Denna lördag kommer Ifö Bromölla på besök. Skåningarna ligger på en tiondeplats men kommer senast från en 2-0 vinst mot Bergdalen.

 • Det är en match som vi ska styra, jag hoppas vi växer in i matchen och tar över den. Skapar mycket målchanser och spelar den fotboll vi vill.

På lördag den 6:e augusti spelar damerna efter herrarnas match mot Degerfors IF. De som har köpt biljett till herrarnas match eller har årskort till herrarnas matcher kan stanna kvar eller gå in gratis på damernas match som sparkar igång 17:30. Den förra hemmamatchens besöksantal på 783 personer betydde att IFK Norrköping tog ledningen i publiksnitt på hemmamatcher i Elitettan 2022. Sofia ser fram emot matchen och blickar tillbaka på ett gammal favoritminne:

 • Förra året när vi hade Peking Fanz med oss mot Kalmar borta. Det var riktigt kul, en liten läktare som de fyllde och sjöng på hela matchen. Vi vann den matchen mot just Kalmar som sen tog steget upp till Damallsvenskan. En häftig match det var väldigt roligt att få spela för fansen.

Vad hoppas du på för lördag?

 • Jag hoppas på fullt hus!

IFK Norrköping – Ifö Bromölla: 6/8 klockan 17.30, Elitettan, Platinumcars Arena, NT.se.

IFK Norrköping – Degerfors IF: 6/8 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

 • Köp biljetter eller årskort till matchen genom att klicka här.  Du kan också köpa biljetter i butiken i Linden köpcentrum (öppen 10-13). Observera att årskort/biljett för herr gäller även för damernas match.
 • Dagens matchvara en ny blå zip-tröja som rabatteras med 100 kr, tröjan säljs i butiken i Lindens köpcentrum (öppen 10:00 – 13:00) och därefter på arenan. Titta också in på ifkshop.se.
 • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
 • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping. 
 • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
 • Matchvärd: ifkshop.se. 

Annonser