IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 oktober, 2022

Hjern inför sista hemmamatchen: “en match ni verkligen inte vill missa”.

Sista hemmamatchen stundar. På lördag välkomnar IFK Norrköping Bergdalens IK från Borås till Platinumcars Arena. Med allt i egna händer ser målvakten och lagkaptenen Sofia Hjern fram emot avslutningen av Elitettan. Hjern har hittills i serien hållit 11 nollor och bara släppt in 14 mål på 24 matcher. Kom och kolla är uppmaningen från vår lagkapten som flaggar för historiska IFK ögonblick.

Bara två matcher återstår för IFK Norrköping i Elitettan. Först en hemmamatch mot Bergdalens IK innan sista matchen i Lidköping. Målvakten och lagkaptenen Sofia Hjern har stått längst bak i det försvarsstarka IFK serien ut hittills. På 24 matcher har hon bara släppt in 14 mål och hållit 11 nollor. Bara IK Uppsala har lyckats slå IFK med mer än ett mål och sedan den matchen, när serien vände, har IFK hållit 6 nollor och släppt in 5 mål på 11 matcher.

 • Jag är nöjd med de siffrorna, det får man ändå säga. Ett kvitto på att vi har gjort det bra och släppt in få mål samt hållit så många nollor. Inget man kan klaga på.
 • Vi brukar säga att anfall är bästa försvar och det är vad som förklarar den positiva trenden efter att serien vände. Att vi har mer boll och skapar fler målchanser speglar sig i våra resultat försvarsmässigt. Det är den stora nyckeln samtidigt som vi har utvecklats i alla spelets delar under hösten.

Sofia ger beröm till ledarstaben och i synnerhet målvaktstränaren Elias Melkersson och huvudtränaren Tor-Arne Fredheim.

 • Det har varit ett bra samarbete med Elias och TA, jag har utvecklat mycket hos mig själv detta år och jag tycker att jag nu tagit steget från amatörnivå till elitnivå. Förra säsongen släppte jag in många mål men med allt matchspel som varit sen starten i Elitettan och att jag har haft kontinuitet har gjort mycket. Tor-Arne har stor spelförståelse och har guidat mig mycket, i positionsspelet och hur jag kan styra tempot i matchen. Jag och Elias har jobbat mycket med min fysik, jag är snabbare, mer explosiv och kan hoppa högre.

Imorgon spelas den näst sista matchen i serien. Den sista matchen på hemmaplan. Bergdalens IK besegrades nere i Borås med 3-0 men gästerna har blivit bättre sen sist. De är fortfarande involverade i bottenstriden och behöver kanske ta poäng för att inte åka ur Elitettan. En match med mycket känslor väntar oss enligt Hjern.

 • Jag hoppar och tror att det är en match vi dominerar. Att vi från start visar hur bra vi är. Det är  en viktig match för bägge lag, vi kämpar för att ta steget upp och de kämpar för att hålla sig kvar. En match med känslor och två scenarion ser jag framför mig, antingen klarar de av att försvara sig mot oss eller så kan vi luckra upp deras låga försvar.

Tjejerna har verkligen uppskattat den publikutveckling som varit på deras matcher. Publikrekordet mot Växjö och det stora bortaföljet i Uppsala är särskilt fina minnen från denna säsong. Med det sagt så har vi inte nöjt oss. Vi öppnar upp Curva Nordahl denna match och går för att slå publikrekordet mot Växjö när 2167 åskådare var på plats. Lagkapten Sofia Hjern har ett meddelande till er som ännu inte fixat er biljett.

 • Kom! Vi uppskattar stödet jättemycket, jag tror det här är en match ni verkligen inte vill missa av både sportsliga och historiska skäl. Det här är inte en vanlig fotbollsmatch, för vi vill göra det till en fotbollsfest!

IFK Norrköping – Bergdalens IK: Elitettan,  29/10 klockan 15.00, Platinumcars Arena

 • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
 • Årskort för herr ger även tillträde till denna match, ni som årskort till herr och dam får gästa in en kamrat gratis – övriga biljetter: https://ifknorrkoping.ebiljett.nu/
 • Denna match öppnar vi upp på Curva Nordahl! Entréer 1, 4a & 4b öppnar Kl. 13.45.
 • Sportbaren och restaurangen står öppen!
 • Kiosker öppna både på västra läktaren och Curva Nordahl.
 • Souvenirshop vid entré 1 är öppen.
 • Svenska kyrkan grillar hamburgare på terrassen där det även serveras god dryck.
 • Dansverkstan uppträder vid entrén före match och i paus från innerplan.
 • Ansiktsmålning och gratis idolkort samt autografskrivning av IFK:s spelare efter matchen.
 • Fri parkering södra plan.
 • Vi välkomnar spelare från Söderköpings IK i vår lineup!
 • Kom ihåg att klä dig i vitt och blått samt att komma i god tid till arenan, välkommen!

Annonser