IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 mars, 2023

Hjern inför IFK Kalmar på bortaplan “jag är hungrig efter en ny vinst”

Efter den historiska hemmavinsten i snökaoset mot Växjö DFF i OBOS Damallsvenskan vänder vi nu blickarna mot bortamatch i Kalmar och Guldfågeln Arena. Under försäsongen möttes lagen i en jämn träningsmatch som slutade med resultatet 0-0.

Efter en stark försäsong med bara ett insläppt mål på fem spelade matcher och en vinst i säsongens första tävlingsmatch väntar nu ett kamratmöte på bortaplan för IFK Norrköping. IFK Kalmar förlorade sin premiär i OBOS Damallsvenskan borta mot ett starkt Kristianstads DFF. Kalmarlaget avslutade OBOS Damallsvenskan 2022 på 19 poäng och kunde med hjälp av ett antal starka resultat mot säsongens slut hålla sig borta från kvalplatsen.

Sofia Hjern inför kamratmötet

  • Jag har en bra känsla inför matchen. Vi mötte Kalmar under försäsongen och spelade lika här på hemmaplan. Jag tycker vi har tagit steg sen dess och jag är hungrig efter en ny vinst och jag tror att vi absolut kan åka därifrån med tre poäng om vi gör en bra match.
  • Vi fick lära känna motståndet lite i träningsmatchen. Vad för typ av spelare de har och hur de spelar. Samtidigt var det tidigt på försäsongen och vi har fått in en del nya spelare sen den matchen. Med det i beaktning så tycker jag det finns en trygghet i att vi kan slå dem om vi presterar på en hög nivå.

Motståndet

  • Kalmar förlorade premiären mot Kristianstad DFF med 3-1 där Svea Rehnberg gjorde lagets enda mål i slutet av matchen.
  • Under försäsongen spelade Kalmar sju matcher, fyra vinster, två oavgjorda och en förlust. Bland annat 0-0 matchen mot IFK Norrköping på Platinumcars Arena.
  • Inför säsongen har Kalmar tagit in spelarna Rebecca Cameras, Anna Koivunen, Jessika Cowart, Anni Miettunen och Nova Karlsson

IFK Kalmar – IFK Norrköping –  2/4 13:00 Guldfågeln Arena, Viaplay

  • Matchen visas på Viaplay.
  • Entré sker vid Entré 1 som öppnar 12:00 på Guldfågeln Arena.
  • Biljetter säljs på plats till ett pris av 150kr, betalning sker via Swish. Fri entré för besökare under 18 år.

Annonser