IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 november, 2022

Hemmasäsongen över: “Supportrarna har verkligen funnits där”

Hemmasäsongen 2022 är över, både i Allsvenskan och Elitettan, och IFK Norrköping vill rikta ett stort tack till alla som stöttat lagen under säsongen.

För damerna var säsongens höjdpunkt tveklöst i lördags, när avancemanget till damallsvenskan säkrades på Platinumcars Arena. Inhopparna Molly Wiklander och Taylor Townsend samarbetade och såg till att IFK Norrköping kunde skicka in ett sent segermål mot Bergdalens IK, och efter slutsignal var det en nervös väntan på att IK Uppsala-Mallbackens IF skulle blåsas av. När det konstaterats att Uppsala misslyckats med att få in ett segermål utbröt vild glädje och damerna fick fira tillsammans med de 2 748 supportrarna på plats.

Publiksnittet på hemmaplan för tjejerna i Elitettan 2022 skrevs till 849 – en mycket fin siffra som skulle stå sig bra även i Damallsvenskan. Totalt sett hade IFK Norrköping det sjätte bästa publiksnittet i Sverige efter Hammarby, Rosengård, Eskilstuna, Piteå och Häcken. Laget från andra sidan Norsholmsbron hade ett publiksnitt på 830.

  • Vi har jobbat stenhårt under året för att få mer publik till tjejernas matcher. Damerna har stått för en fantastisk prestation och det är jättekul att det är många som fått uppleva deras fina fotboll på plats. Många unga tjejer och killar har fått nya idoler under året och damlaget har börjat få en egen supporterbas, säger Jenny Nilsson, evenemangskoordinator.

Herrarnas publiksnitt på hemmaplan i Allsvenskan slutade på 7 973.

  • Laget har haft en jobbig säsong, men stödet från supportrarna har varit helt otroligt – kanske det bästa vi haft någonsin. Tifogruppen har skapat tifon av högsta klass och på både hemma- och bortaplan har laget fått grymt stöd och supportrarna har verkligen funnits där för spelarna, säger Fredrik Nilsson, SLO.

Snittet blev alltså något under 2019, senast det var en säsong med full publik i Allsvenskan.

  • Trots att vi kommer hamna på en lägre placering än 2019 är publiksnittet i närheten av det för tre år sedan, när det blev en femteplats. Vi jobbar för att ännu fler ska komma till arenan, och hela tiden sträva efter att erbjuda en bättre upplevelse. Damernas publikutveckling har gått spikrakt uppåt under året, och hade vi ett något högre snitt under inledningen av Elitettan hade vi redan i år varit det lag som haft näst bäst publiksnitt i landet. Vi ser mycket fram emot nästa år och vill rikta ett stort tack till alla som stöttat våra lag under 2022, säger klubbdirektör Michael Sturehed.

Båda representationslaget avslutar på bortaplan i helgen. Damerna beger sig till Lidköping för match på lördag klockan 12.30, och herrarna spelar borta mot svenska mästarna BK Häcken på söndag klockan 15.00.

Biljett till Lidköping finns på plats, och biljetter till bortasektionen på Bravida Arena finns här.

Tack till dig som stöttat IFK Norrköping under året! 

 

Statistiken finns på svenskfotboll.se

Annonser