IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 april, 2024

Hellekant: “Vi är sugna på att börja tävla”

Hur mycket oreda är Alexandra Hellekant beredd att göra i allsvenska motståndarförsvar? “Jag vill etablera mig i OBOS Damallsvenskan och se hur långt det kan ta mig”, säger nyförvärvet.

Sista matchen innan allvaret börjar. IFK Norrköping välkomnar Gamla Upsala SK, till vardags i elitettan, i genrepet på PlatinumCars Arena och Alexandra Hellekant vill ha en bra känsla in mot premiären borta mot BK Häcken 13 april.

  • Det har varit en lång försäsong utan tävlande. Vi är sugna på att börja tävla och ser fram emot premiären, säger nyförvärvet som har gjort sig hemmastadd i sin nya stad och klubb.

Halmstad-tjejen fick inte speltiden hon önskade i Göteborg. När möjligheten att ta karriären till IFK tvekade inte 23-åringen.

  • Jag hade en väldigt bra bild innan. Det är en mysig stad. En väldigt fotbollsintresserad stad som engagerar sig och fotbollsmässigt finns det förutsättningar att utvecklas som spelare. Vi är ett spelande lag som går framåt hela tiden och tar steg. Det har gått väldigt fort framåt och det är kul att vara med på den här resan.

Vad vill Tor-Arne Fredheim få ut av dig?

  • Som vänsterytter handlar det om att springa mycket, komma runt bakom och dels göra mål men också assists. Jag har varit både nia och vänsterytter. Det är en viss skillnad. Som ytter utmanar man mer och slår inlägg och inspel. Som nia är du mer i boxen och göra mål.

Efter en stark säsong i Jitex 2022, där Hellekant blev lagets bästa målskytt på 13 fullträffar, så gick flyttlasset till topplaget Häcken där det inte blev så mycket speltid.

23-åringen tog emellertid med sig mycket från västkusten.

  • Jag tycker att jag blev en bättre spelare. Framför allt det taktiska. Det har varit lärorikt. Det var ett stort steg från Jitex till Häcken. Från att träna kvällar till att bli heltidsproffs.

Du hade kunnat vara nöjd med att vara i ett av Sveriges bästa lag, som spelar i Champions League och slåss om titlar?

  • Ja, men jag vill spela fotboll. Jag är i den åldern när jag är på väg framåt och känner att jag vill spela. Ett år till med för mycket bänk hade inte varit bra för mig. Det här var rätt steg, säger Alexandra Hellekant bestämt.

Har du alltid varit en målgörare?

  • Det var framför allt i Jitex som jag började att göra mycket mål. Då lossnade det. Det var mitt första år i elitettan och jag vande mig vid det tempot, säger Hellekant som ser fram emot att bilda en svårstoppad offensiv kraft med Wilma Leidhammar.
  • Vi hittar varandra mer och mer. Wilma är fantastisk. Både i det felvända spelet men också att hitta ytor i box. Det är bara att sätta in bollen så är hon där.

Premiäråret i OBOS Damallsvenskan slutade IFK på en niondeplats. Snart är det dags att kliva in att spela om poäng igen.

  • Det vi pratat om är att ta fler poäng än förra året. Sen får vi se var den placeringen tar oss. Det sägs att år två är tufft, målet är att ta fler poäng helt enkelt. Jag vill bli så bra jag kan. Nu har jag ett år i allsvenskan. Det blev inte så mycket speltid. Jag vill etablera mig i OBOS Damallsvenskan och se hur långt det kan ta mig, säger Alexandra Hellekant.

IFK Norrköping – Gamla Upsala SK 6/4 14:30, Träningsmatch, PlatinumCars Arena, Fotboll Play

Annonser