IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 mars, 2019

Här är IFK-spelarna som kan spela för IF Sylvia

Inför denna säsong kommer tre spelare från IFK Norrköpings A-trupp att vara tillgängliga för spel i IF Sylvia och division 1. “IFK Norrköpings styrka har varit att ta unga spelare”

För att ha den möjligheten måste spelaren vara född 1997 eller yngre. Föreningssamarbetet innebär att IFK Norrköping kan ha fyra utespelare och en målvakt på den listan. I det här faller handlar det om Julius Lindgren, Manasse Kusu och Pontus Almqvist. Under året kan det dock ske förändringar eftersom IFK Norrköping har rätten att skifta spelare på den listan.
– De kommer konkurrera på samma villkor som alla andra i A-truppen men möjligheten finns för spelarna om de inte får tillräckligt med speltid i Allsvenskan. Nu vet vi även att U21-serien är väldigt urvattnad och att det är få matcher som håller den kvalitén som gör att man kan bli bättre, säger Stefan Hellberg.

 

Under förra säsongen vann IF Sylvia division 2 vilket innebär att laget nu ska spela i division 1.
– Nu är det en väldigt stor fördel för oss att IF Sylvia spelar i division 1 vilket gör att spelarna har större acceptans att matchas där. Nu möjliggör vi detta för Julius, Manasse och Pontus eftersom de har rätt ålder inne. De kommer kanske inte spela alla matcher men vi säkerställer att de kan få riktigt bra matcher och om man lyckas i division 1 kan man lyckas högre upp. Det har vi sett de senaste åren, säger Stefan.

 

Att placeras på denna lista innebär att man inte får spela i Europa men det är något som Stefan och övriga ledare har tänkt på.
– IFK Norrköpings styrka har varit att ta unga spelare framåt och vi vet att vi måste fortsätta med det. Därför är deras utveckling viktigare än att stå på en lista för att kunna spela europaspel. Är spelarna så pass bra då, som vi verkligen hoppas, behöver vi en stor trupp för att klara av både Europa och Allsvenskan, avslutar Stefan Hellberg.

 

En annan förändring i A-truppen är att Carl Björk lånas ut permanent under våren till IF Sylvia.
– Carl Björk är snart tillbaka från sin skada och för att säkerställa spel är vi överens om att han börjar sin återhämtning i Sylvia under våren, säger Stefan.

Annonser