IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 augusti, 2022

Handfast inför toppmötet mot IK Uppsala: “Det är där de är sårbara”

IFK Norrköping har fyra raka segrar i ryggen från Elitettan efter den senaste 2-0 vinsten mot Mallbackens IF. Nu väntar bortamatch mot IK Uppsala, serieledarna som senast slog IFK 2-0 på Platinumcars Arena. Ebba Handfast har sedan dess flyttat in som mittback och vet när serieledarna är som mest sårbara.

IFK Norrköping har efter sin senaste seger mot Mallbacken fyra raka segrar i serien. Hemmamatchen mot värmlänningarna var en kontrollerad match där Wilma Leidhammar och Dilja Zomers gjorde varsina klassmål. Gästerna har tidigare varit en svår nöt för IFK och det senaste resultatet med tillhörande matchbild visar hur långt utvecklingen i damlaget har gått på så kort tid. Ebba Handfast som är tillbaka på sin gamla position som mittback pustar ut efter en tuff torsdagsträning.

  • Vi har haft en bra träningsvecka och jobbar vidare på det vi gjorde bra mot Mallbacken, hur vi höll i matchtempot och anpassade spelet till hur matchbilden såg ut. Samtidigt så har vi också lagt tid på det som gick mindre bra, att vi blev trötta vilket drog ner på tempot. Det var inget stort problem i den matchen som vi redan kontrollerade förvisso.

En annan matchbild väntar troligen nu på lördag. Serieledarna IK Uppsala har fortfarande inte förlorat en match. Senaste mötet var precis innan sommaruppehållet där laget från Uppsala visade sin effektivitet och rutin. Efter sina två mål så dödade de matchen effektivt med sitt fysiska spel på kanterna som renderade många fasta situationer och spelavbrott. Ebba kommer tydligt ihåg matchen.

  • Vi släppte två chanser och de gör mål på de chanserna. De är effektiva och svårstoppade, tar sig runt på kanterna och slår in bollar snett inåt bakåt. Är du inte där då så blir det mål, det är något vi kan fixa till returen nu.

Varför har ingen lyckats slå dem hittills?

  • De har oftast individuellt skickligare spelare på varenda position i sina matcher. De är vältränade och väldigt samspelta, trots att många är nya i laget.

Var ligger deras svaghet?

De är väldigt offensiva så nyckeln är att snabbt vända spelet när de är uppskjutna och inte i försvarsställning. Det är där de är sårbara.

IK Uppsala – IFK Norrköping: 27/8 klockan 15.00, Elitettan, Studenternas IP, NT.se.

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser