IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 november, 2022

Handfast inför Lidköping: “Nu ska vi gå i mål med en seger!”

Damlaget gjorde jobbet och tog steget till Damallsvenskan i och med sin 1-0 seger mot Bergdalen förra helgen. Innan tjejerna kan ta en välförtjänt semester så ska säsongens sista match spelas, bortamatch mot Lidköpings FK. Välbekanta trakter för Ebba Handfast som spelat över 100 matcher för LFK.

1-0 seger mot Bergdalen räckte för att gå upp till Damallsvenskan innan säsongen var färdigspelad. Molly Wiklander  och Taylor Townsends sena mål blev avgörande när IK Uppsala misslyckades med att ta tre poäng mot Mallbackens IF. Efter en lördag ägnad åt firande och en söndag åt vila så har damerna återvänt till det vanliga träningsschemat inför årets sista match. Motståndarna Lidköpings FK slog kamraterna i den första omgången med 1-0 och hade en bra start på säsongen. Under sommaren kom kostsamma poängtapp och laget från väst har sedan dess skuggat toppstriden utan att på riktigt involvera sig. Oavsett resultatet på lördag så kommer LFK landa på en femte plats. IFK:s mittbacksstjärna Ebba Handfast, född och uppväxt i Lidköping, har många sejourer och matcher i LFK och ser fram emot drabbningen.

  • Det känns bra att komma hem och spela mot LFK, jag är inte lika nervös som om det hade varit en avgörande match. Kul att spela på “hemmaplan” igen!
  • Det har varit en tuff träningsvecka nu inför resan, vi har varit glada och lättade men fokuset och den hårda träningen är kvar.

Mittbacken erkänner att det tog sin tid att få in bollen i mål mot Bergdalen men situationen var knappast obekväm för IFK som växte in i matchen enligt Ebba.

  • Vi var det bättre laget men vi behövde få in en boll för att vinna och tiden gick. Men det kändes som att målet kom närmare och närmare i matchen, vi har varit framgångsrika med våra byten tidigare och de har gett oss mycket energi så det kändes bra fram till målet.
  • Det var helt fantastiskt att säkra andraplatsen och det var så många känslor som släpptes loss. Vi har jobbat hela året och varit så fokuserade på oss själva och laginsatsen. En stor lättnad och glädje.
  • Jag känner personligen att jag nu spelat så många år i Elitettan och att det hade varit surt att precis missa avancemang. Det är så kul att vi är uppe och jag är redo för utmaningen och att jag förhoppningsvis har en annan roll än jag senast hade i Kopparbergs som ung flickspelare i Damallsvenskan.

Innan du får ta semester så väntar matchen mot LFK, hur tror du matchen kommer se ut?

  • Det är alltid en krigarmatch mot LFK, starka spelare som spelar tufft och är skickliga på huvudet. Jag tror snabbheten gör att vi vinner denna match.
  • Jag har hört att många supportrar reser ner för att kolla och det blir ett fint sätt att avsluta säsongen på. Nu ska vi gå i mål med en seger!

Lidköpings FK – IFK Norrköping: Elitettan,  05/11 klockan 12.30, Ågårdsvallen

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser