IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 juli, 2022

Handfast inför återstarten mot Alingsås FC: “aldrig mycket mål men desto mer dueller och löpningar”

Imorgon den trettionde juli så återstartar Elitettan för IFK Norrköpings damer! Efter 2-0 förlusten mot IK Uppsala så tog damerna ledigt. Veckorna inför återstarten har varit något problematiska där både träningsläger och träningsmatcher ställts in på grund av sjukdom. Vänsterbacken Ebba Handfast med ett förflutet i Alingsås FC ser en tuff och fysisk uppgift framför sig när hon återvänder till Mjörnvallen.

Den första delen av Elitettan resulterade i en sjätteplats med sju poäng upp till serieledarna IK Uppsala. Nu när serien vänder så väntar tufft motstånd direkt, Alingsås FC som står på en andraplats med bara sex insläppta mål på tretton matcher. Förberedelserna har tyvärr inte gått som planerat för IFK där både träningsläger och träningsmatch blev inställda på grund av sjukdom. Vänsterbacken Ebba Handfast, med förflutet i Alingsås FC, menar att de ändå anpassat sig efter förutsättningarna.

  • Det är såklart inte optimalt att inte ha spelat en bra träningsmatch innan starten men vi har kompenserat med mycket spel på träningarna. Alla har haft en bra attityd så det känns bra ändå.

Förra mötet slutade 1-0 till Alingsås, en jämn match där gästerna först gjorde sitt mål nio minuter efter att Mimmi Asperot blivit utvisad. Under perioden som följde så utvecklade IFK sitt spel mycket, vilket syntes på resultaten och i tabellen där IFK klättrade och började att ta upp kampen mot topplagen. Ebba berättar om vad som hänt med laget sedan det förra mötet i april.

  • Inför den matchen hade vi bara spelat tre matcher, efter så började vi vinna mer, satte vårat spel och hur vi ska vinna matcher. Sen har vi mer självförtroende idag jämfört med då, jag hoppas det kan göra så att vi har bättre förutsättningar än vad vi hade sist.

Hur kommer matchen se ut tror du?

  • Det kommer bli en fysiskt tufft, inte den bästa fotbollsmatchen. Det blir aldrig mycket mål men desto mer dueller och löpningar.

Alingsås FC – IFK Norrköping: Elitettan,  29/7 klockan 15.00, Mjörnvallen Idrottsplats

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser