8 maj, 2024

Handfast efter förlusten: “Det är surt”

IFK Norrköping kämpade med att etablera anfallsspel mot ett spelförande Hammarby och fick se sig besegrade med 2-0. “bara en poäng är svår att få mot Hammarby”, sa Ebba Handfast efter en tuff kväll i Stockholm.

Hammarby fick tidigt kontroll på matchen. Avsluten och hörnorna radades upp och tillslut fick hemmalaget utdelning. En boll snett inåt bakåt, djupt på Hammarbys vänsterkant, gick in i box och Maja Regnås Valcic fick en oturlig träff som skickade bollen i egen kasse. IFK kämpade med att etablera anfallsspel men lyckades bara i korta sekvenser vilket gjorde att hemmalaget behöll ledningen in i halvtid.

I andra fick IFK mer kontroll över situationen och kamraterna skapade några chanser, men den sista kvaliteten och timingen saknades. Hammarby tog sig ut på andra sidan pressen från IFK och återfår kontrollen igen. Hemmalaget lyckades sedan utöka sin ledning genom Anna Jøsendal i matchens slutskede vilket blev kvällens sista mål.

Ebba Handfast efter slutsignal:

• I första halvlek är Hammarby spelförande, det var vi inställda på. Vi gör det bra i försvaret och håller det tätt oftast, vi jobbar stenhårt för varandra och löper mycket. Men vi lyckas inte skapa några längre anfall med kvalitet. Det var tufft att ställa om också.

I inledningen av andra halvlek lyckas ni skapa mer, vad var det som klickade i de sekvenserna?

• Vi vinner boll högre upp, vi behöver inte bygga från målvakt utan kan genom bollvinsterna komma till snabbare anfall.

Hur känns förlusten?

• Det är surt, som alltid direkt efter. Vi ville ha poäng, bara en poäng är svår att få mot Hammarby, helst  hade vi velat ha alla tre.

Vi spelar redan på måndag igen, hur känns det att få vända hem efter två raka bortamatcher?

• Kul! Äntligen hemmaplan igen. KIF Örebro har spelat bra mot svårt motstånd men haft oflyt i de sista minuterna av sina matcher och tappat mycket poäng. Det kommer bli en spännande match.

Hammarby IF– IFK Norrköping 2-0 (1-0): OBOS Damallsvenskan omgång 5, onsdag 8/5 klockan 19:00, Kanalplan

Mål: 1-0 Självmål 22′, 20 Anna Jøsendal 83′

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (84′), Ebba Handfast (77′), Maja Regnås Valcic, Sam Cary – My Cato, Elsa Burvall (58′) – Sabina Ravnell, Wilma Leidhammar, Vesna Milivojevic (58′) – Sara Kanutte Fornes (77′)

Ersättare: Filippa Fransson, Jennie Egeriis (77′), Maya Antoine (84′), Viktoria Veber (58′), Svea Rehnberg, Molly Wiklander (58′), Dana Leskinen (77′)