IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 februari, 2022

Handfast efter 0-0 mot BP: “Får inte bli för glada utan måste fortsätta jobba hårt”

IFK Norrköping fortsätter visa upp bra prestationer mot allsvenskt motstånd. I matchen mot BP skrevs slutresultatet till 0-0 – och det trots att IFK hade en spelare utvisad i drygt 30 minuter. “Vi gör en jäkla bra kämpainsats”, säger Ebba Handfast efter slutsignalen.

De allsvenska nykomlingarna BP tog klivet in på Platinumcars Arena och spelade ett fysiskt och tufft spel – men likaså gjorde IFK Norrköping. Från start till mål var det en jämn match med två lag som vägrade vika ner sig.

  • BP kommer in med ett högt tempo men jag tycker att vi klarar av det minst lika bra som de gör. Vi får även styra spelet litegrann. Jag tycker det var en bra match mellan två jämna lag, säger Ebba Handfast.

Med drygt 30 minuter kvar av matchen spelade sig dock en anfallare hos motståndarna sig förbi Irma Cajlakovic, som stoppade spelaren från sitt anfall, men som resulterade i en frilägesutvisning. IFK var därmed en spelare mindre på planen.

  • Helt ärligt så märkte jag inte av att vi var en spelare mindre under matchens gång. Men nu efter är man trött eftersom man kanske fick springa lite mer, säger Handfast och skrattar till.
  • Vi gjorde det bra och spelar enkelt. Ibland kanske vi krånglar till det och sätter någon dum passning i mitten som vi inte borde göra. Men i övrigt spelar vi lugnt och enkelt och istället för att riskera något bakåt tar vi också en längre boll om vi behöver det. Det är klart godkänt.

Efter en 4-0-seger mot AIK senast och nu en 0-0-match mot BP har alltså IFK Norrköping med sig två bra prestationer mot damallsvenskt motstånd i bagaget.

  • Det är klart att det ger ett jäkla självförtroende. Vi kunde ha vunnit den här matchen också. Men det är viktigt att tänka på att säsongen är lång. Vi får inte bli för glada utan måste fortsätta jobba hårt.

Ebba Handfast själv tog klivet från Alingsås FC till IFK Norrköping till den här säsongen. Hon har spelat mycket under försäsongen och har kommit in i spelsättet mer och mer.

  • Det känns bra. För varje match har vi blivit tryggare och tryggare i backlinjen. Vi litar mer på varandra och vågar följa med i pressen då man vet att det kommer någon och fyller på bakom. Samarbetet i försvarsspelet är riktigt bra ända ner till målvakt, säger Handfast.

Hon har dock spelat på en lite mer ovan position då hon tagit klivet från mittback till ytterback under försäsongen – men också gjort det bra.

  • Det har känts helt okej men är lite annorlunda. Men vi rullar ändå på tre ibland och då kommer jag in lite mer centralt. Sen behöver jag kanske träna lite mer på ytterpositionen, men tycker ändå att det känns bra även om det finns utvecklingspotential. Det handlar om att hitta en avvägning med när man ska gå framåt i banan och inte. Men det kommer, avslutar Handfast.

IFK Norrköping – BP: 0-0

Annonser