11 september, 2022

Halvtidsledning blev förlust i Malmö

IFK Norrköping föll tungt under söndagskvällen i Malmö. Ett tidigt ledningsmål från Jacob Ortmark höll IFK Norrköping i ledningen i 70 minuter, därefter kunde Malmö kvittera, och minuter senare också ta ledningen. Resultatet skrevs 2-1 till hemmalaget.

Matchen inleddes i ett högt tempo, både på läktaren och på planen. Efter tre intensiva minuter vann Arnor Sigurdsson bollen i offensivt straffområde – och rullade sedan fram bollen till Jacob Ortmark som placerade in ledningsmålet.

Därefter var det Malmö som tog kommandot. Ett stort bollinnehav och ett antal målchanser följde, men Oscar Jansson stod med ett antal fina räddningar emot, och IFK Norrköping gick till halvtidsvilan i ledning.

Andra halvleken inleddes mer framåtlutat av IFK – som pressade högt och tog över bollinnehavet något. Det var dock bara under en kort period – Malmö tog ett hårt grepp om IFK och det handlade mest om att freda eget straffområde.

Malmö hade flera farliga lägen, och Oscar Jansson fick hålla IFK kvar i matchen. I den 63:e minuten blev Isaac Kiese Thelin fälld i offensivt straffområde – straff. Isaac Kiese Thelin slog straffen i stolpen – och IFK kunde behålla ledningen ett tag till.

I den 70:e minuten kunde Malmö kontra, och genom Moustafa Zeidan också kvittera. Därefter trappade hemmalaget upp tempot ytterligare, och i den 73:e minuten gjorde Isaac Kiese Thelin det som sedan blir vinstmålet.

• Vi lyckas inte etablera något anfallsspel alls i andra halvlek, de får komma i våg efter våg. Sen är det ett par bolltapp som ger dem chansen att skaffa sig momentum, och det blir för tungt för oss att hålla emot, säger Oscar Jansson om andra halvleken.