IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 augusti, 2019

Haksabanovic segerexekutor mot Sirius

Dubbla revanscher fick IFK Norrköping uppleva efter uttåget ur Europa League och hemmaförlusten mot IK Sirius. “Klart det är skönt att få göra mål i Allsvenskan nu också”, menade Sead Haksabanovic efter 2–0-segern.

Dessutom har laget i seriespelet nu noterat fyra raka matcher utan insläppta mål, vilket också innebär att Isak Pettersson hållit fyra raka nollor.
      Det fanns mycket positivt för gruppen att ta med sig från Studenternas IP.
      Men hemmalaget var inte alls ofarliga och IFK-målvakten fick gång efter annan visa att han är en av seriens bästa målvakter för tillfället.
      – Det var en bra insats av oss allihop. Jag fick stor hjälp av de framför mig också, så det är inte dumt med fyra raka nollor, log en blygsam Isak till CMore efter matchen.
      Sead Haksabanovic har gjort två mål i Europa League, båda mot lettiska FK Liepāja. Nu var det dags för den 20-årige talangen att göra det i Allsvenskan också.
      Med stor vilja och lika mycket skicklighet forcerade han in bollen bakom John Alvbåge.
      – Det gäller att tro på det när chansen dyker upp. Klart skönt att göra mål i Allsvenskan med. Det är bra för mitt självförtroende, sa Haksabanovic till CMore.
      Med fem minuter kvar räddade Isak laget på nytt och i anfallet efter hittade Sead en framstormande Kalle Holmberg som visade rätta takterna framför Sirius målvakt.
      0–2.
      – Jag såg en fin yta och att jag hade Kalle till höger, berättade Sead.
      Som precis likt resten av laget inte fått speciellt mycket återhämtning sedan returmötet med Hapoel Beer Sheva i torsdags kväll.
      – Vi kom hem i fredags och det har varit ganska intensivt ett tag nu. Såklart kände vi revanschlust från Israel och när de (Sirius) vann mot oss hemma. Vi gjorde det bra och var stabila bakåt, tyckte Haksabanovic.
      Och för Isak Pettersson finns inte nog med superlativer att ta till. Han fick mota bollar under stora delar av matchen, något han gjorde perfekt.
      – Just dom bollarna som dimper ner bakom backlinjen brukar jag vara bra på. Ibland funkar det, ibland inte. Det viktigaste var att vi vann och fick göra två fina mål. Vi gör det här tillsammans som ett lag, sa Pettersson.
      Det aggressiva försvarsspelet över hela banan är förstås en bidragande orsak till att laget inte släpper till några mål för tillfället.
      – Alla jobbar stenhårt för varandra även när det inte funkar offensivt. Vi har fått in en bra grund och det känns stabilt, beskrev Filip Dagerstål.
      Nu tittar IFK Norrköping uppåt i tabellen.
      – Vi vill komma så högt upp som det är möjligt. Nu har vi börjat klättringen mot topp tre. Nu kör vi på och tar nästa match, avslutade en glad Isak Pettersson.
      Om en vecka kommer Helsingborg till Östgötaporten.
     
Matchfakta: IK Sirius – IFK Norrköping 0 – 2 (0 – 0)
Målen: 0–1 (67) Sead Haksabanovic, 0–2 (85) Kalle Holmberg.
Varning, Sirius: Mohammed Saeid (36). IFK: -.
Domare: Victor Wolf.
Publik: 3 795.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Henrik Castegren – Ian Smith (63), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – Simon Skrabb (75), Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic (88).
Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Lars Krogh Gerson (63), Kasper Larsen, Egzon Binaku, Kalle Holmberg (75), Kevin Álvarez, Andreas Blomqvist (88).
     
     
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Annonser