6 augusti, 2020

Häcken – IFK Norrköping: Säsongens andra förlust

Ikväll kom säsongens andra förlust när IFK Norrköping förlorade borta mot BK Häcken med 2-1. “Det var mycket som gick tokigt för oss idag”, säger manager Jens Gustafsson efter matchen.

Efter två raka oavgjorda matcher var siktet inställt på seger och rätt spår igen för IFK Norrköping. Så blev det inte.

I den 16:e minuten tappade IFK boll på offensiv planhalva, vilket ledde till en kontring för Häcken. Alexander Söderlund satte bollen i mål efter en inspel från högerkanten. Minuten innan hade IFK Norrköping haft sitt bästa läge i första halvlek när Lauritsen hittade Levi i djupet, som var nära att lyckas runda målvakten. 1-0 stod sig halvleken ut.

• Vi var ganska bleka i första halvlek. Häcken var helt lysande och vi tappade boll för enkelt och gav dem kontringar när vi slarvade med bollen, säger manager Jens Gustafsson.

I början av andra halvlek kom IFK Norrköping ut med bättre energi, men den fina inledningen av rond två avbröts i den 59:e minuten. IFK hade problem att hantera en långboll från Häcken och det slutade med att Dagerstål som sista man hakade i en Häckenspelare som föll utanför straffområdet. Glenn Nyberg visade det röda kortet och IFK fick klara sig med tio man under matchens sista halvtimme.

Kort efter utvisningen utökade Häcken till 2-0 när Söderlund gjorde sitt andra för kvällen. IFK fick kontakt i den 88:e minuten när Rasmus Lauritsen nickade in Sead Haksabanovics hörna, men någon kvittering kom aldrig.

• I andra halvlek kommer vi ut och är väldigt bra och spelar som vi vill och ska. Det gör vi egentligen ända tills utvisningen kommer, då ändras alla förutsättningar. Häcken kan göra fler mål och det som jag tycker är positivt är att vi jobbar hela vägen fram trots att förutsättningarna skulle kunna anses som hopplösa. Det var mycket som gick tokigt för oss idag.

Matchfakta: BK Häcken – IFK Norrköping 2 – 1 (1 – 0)
Målen: 1–0 Söderlund (16′), 2–0 Söderlund (63′), 2-1 Lauritsen (88′).
Varning, Häcken: –  IFK Norrköping: Filip Dagerstål, rött kort (59′), Linus Hallenius (90′)
Domare: Glenn Nyberg.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist (46), Filip Dagerstål (rött kort, 59′), Rasmus Lauritsen, Henrik Castegren – Eric Smith, Alexander Fransson, Andreas Blomqvist (46′) – Jonathan Levi (66′), Christoffer Nyman (66′), Ísak Bergmann Jóhannesson.
Avbytare: Felix Jakobsson (mv), Christopher Telo, Manasse Kusu, Abdulrazak Ishaq (66′), Pontus Almqvist (66′), Linus Hallenius (46′), Sead Haksabanovic (46′).

Nästa match: Måndag 10 augusti kl 19.00 mot Helsingborgs IF på Olympia.