IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 oktober, 2023

Gustafsson om DIF: “Ett helt nytt lag från i våras”

Bara fyra omgångar kvar återstår av OBOS Damallsvenskan när IFK Norrköping reser till Stockholm Stadion på fredag för att ta alla poäng mot Djurgårdens IF som ligger en poäng bakom i tabellen. “Väldigt jämnt, det kommer inte rinna i väg åt något håll. Det gäller att vi sätter våra lägen, då vinner vi matchen”, säger anfallaren Lovisa Gustafsson inför bortamatchen.

IFK Norrköping tog stora kliv mot fortsatt allsvenskt spel i och med 3-0 vinsten mot IFK Kalmar. Bottenlagen har fortsatt en matematisk chans att störa men marginalerna är små för att nå upp till de 23 poäng som kamraterna innehar efter 22 spelade omgångar. Nu väntar Djurgårdens IF på bortaplan som nästa uppgift. Kamraterna vann senast med 3-2 på hemmaplan mot blåränderna efter en stark inledning där Wilma Leidhammar gjorde två mål.

Med bara fyra omgångar kvar av OBOS Damallsvenskan så räknas varje poäng och marginalerna smalnar snabbt för lagen längst ner i tabellen. IFK Norrköping har fortfarande ett starkt utgångsläge och en rejäl kudde neråt kvalplatsen. Tre poäng mot Djurgården kan säkra kontraktet till OBOS Damallsvenskan 2024 om BP inte tar tre poäng mot BK Häcken på lördag.

Lovisa Gustafsson går av träningsplanen onsdag eftermiddag, anfallaren mår bra men känner också att det börjar närma sig slutet på säsongen…

  • Avslutningen blir spännande, skönt att gå i mål men det är flera roliga matcher kvar. Känslan i laget är bra.

Om hennes egen säsong hittills…

  • Jag är nöjd men jag har inte kommit upp i min högsta nivå, vilket nog beror mycket på skadan från i våras. Det har varit en uppförsbacke och jag har kämpat men 100 % har jag inte nått än.

Det har hänt en hel del i Djurgården sedan vår 3-2 vinst. Ny huvudtränare och tre spelare in under sommaren som satt stor prägel på laget. Hur bedömer du motståndet idag jämfört med då?

  • De var bra i början men efter vår vinst så kändes det som att de gick in i en svacka. Med intåget av de tre nya spelarna så känns det som ett helt nytt lag med nya tankar, de spelar bättre och säkrare. Ett helt nytt lag från i våras skulle jag säga.

I kontrast, hur har vi utvecklats sedan dess?

  • Jag tycker att vi har ungefär samma nivå men att det går upp och ner. Vi har en hög högsta nivå men vi når inte alltid upp dit. Det kommer och går. Kollektivt är vårt försvarsspel starkt, vi har en del nya spelare på nya positioner och kanske inte hunnit spela ihop oss helt och hållet.

Hur tror du att matchen kommer se ut på Stadion nu på fredag?

  • Väldigt jämnt, det kommer inte rinna i väg åt något håll. Det gäller att vi sätter våra lägen, då vinner vi matchen.

IFK Norrköping

Norrköpings tre främsta målskyttar under säsongen, Wilma Leidhammar, My Cato och Shannon Woeller gjorde alla mål i den senaste matchen som slutade 3-0 mot IFK Kalmar.

I och med segern mot Kalmar tog man klivet upp tillbaka på åttonde plats i tabellen, vilket knuffade ner Djurgårdens IF till nia.

Tabelläget: 8:a | 23 poäng | 25 mål/28 insläppta | 7 – 2 – 13

Flest mål: My Cato 7 st

 

Djurgårdens IF

Blåränderna lyckades nästan ta tre poäng mot Rosengård på bortaplan men resultatet blev tillslut 2-2 efter kvittering på stopptid.

Nya huvudtränaren Marcelo Fernandez, som tillträde under sommaruppehållet, har tagit åtta poäng på fem matcher i serien och därmed tagit Djurgården ur den kritiska farozonen i bottenregionen av tabellen. Under sommaren plockades startspelarna Katelin Talbert, Sessy Åsland och Beata Kolmats in.

Tabelläget: 9:a | 22 poäng | 23 mål/42 insläppta | 6 – 4 – 12

Flest mål: Tilde Lindwall 6 st

Djurgårdens IF – IFK Norrköping: OBOS Damallsvenskan omgång 23, fredag 13/10 klockan 19.00, Stockholm Stadion, TV6 & Viaplay

Annonser