IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 augusti, 2022

Gustafsson inför Älvsjö AIK: “Samarbetet med Wilma börjar sitta mer och mer”

IFK Norrköping vann 1-0 mot Ifö Bromölla med publikrekord i ryggen. I den sextonde omgången väntar Älvsjö AIK som just nu ligger på sista plats i Elitettan. Lovisa Gustafsson började säsongen med Mimmi Asperot som anfallspartner och har sedan återstarten kamperat med Wilma Leidhammar istället. Samarbetet är inte helt på plats än men känslan är bra och utvecklingen går framåt, menar anfallsstjärnan.

Efter herrarnas viktiga 2-0 seger mot Degerfors så var inte damerna sämre, en 1-0 vinst mot Ifö Bromölla fixades tack vare Sabina Ravnell som tog saken i egna händer och bjöd på ett väldigt fint avslut när hon tog sig in centralt. Trots bara ett mål så var matchen inte utan sina chanser. Lovisa Gustafsson har likt Ravnell gjort 8 mål i denna säsongen av Elitettan, anfallaren hade följande att säga om det anfallsmässiga i matchen:

  •  Vi skapade tillräckligt många chanser för att göra fler mål, det tycker jag absolut. Fler mål borde det ha blivit. Det är många nya spelare på plan så det tar en tid att sätta sig in i det.

Efter matchen mot IK Uppsala så bröt Mimmi  Asperot kontraktet med IFK Norrköping, lyckligtvis fanns uppbackningen på plats. Wilma Leidhammar gjorde hattrick i svenska cupen mot Mariebo IK och spelade senast mot Bromölla. En ny bekantskap för Lovisa som har en bra känsla inför framtiden med Leidhammar bredvid sig.

  •  Hon är mer en target-spelare än vad jag varit van med tidigare här, exempelvis jämfört med Mimmi. Väldigt säker med boll och man vet att om hon får en boll på sig kan hon vända om och lägga den djupt. Vilket jag tycker om för jag har saknat någon som kan lägga bollar i djupet. Hon är väldigt stark också, farlig i boxen.
  • Vi kompletterar varandra bra eftersom att vi inte är så lika, visst är vi bägge target men jag spelar mer i djupled. Samarbetet med Wilma börjar sitta mer och mer, om jag möter en boll så rör hon på sig i djupet och vice versa. Det sitter inte riktigt än men det utvecklas snabbt, vi har trots allt bara spelat två matcher med varandra men känslan är bra.

Imorgon lördag väntar bottenlaget Älvsjö AIK på bortaplan som bara lyckats ta poäng en gång under seriespelet. Vinst mot Sundsvall 1-0 i april – sen bara förluster.

  • Jag har en bra känsla inför matchen men tycker inte att det är ett dåligt lag, de har bra lagdelar och en vass forward som vi måste se upp för. Men får vi till vårat spel så kommer vi lösa det om vi inte underskattar dem.

Älvsjö AIK – IFK Norrköping: 14/8 klockan 15.00, Elitettan, Älvsjö IP, NT.se.

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

 

Annonser