13 mars, 2022

Gustafsson fyramålsskytt i segern mot Lindö FF: “Väldigt viktigt”

Det satt långt inne, men till slut rullade bollarna in för IFK Norrköping i derbyt mot Lindö FF. Siffrorna skrevs till slut till klara 7-1 efter bland annat fyra mål från Lovisa Gustafsson. ”Det känns väldigt skönt att det får lossna lite idag med målskyttet”, säger Gustafsson efter storsegern.

IFK Norrköping förde det mesta av spelet och skapade de klaraste chanserna i derbyt mot division 2-laget Lindö FF, men bollen ville inte in under den första halvleken där både ribban och en storspelande bortamålvakt stod i vägen. Istället var det gästerna som stack upp i ett av sina få anfall och tog ledningen med 0-1 i matchminut 25.

Trots att IFK Norrköping hade bud på flera mål var det Lindö som gick till pausvila i ledning, men målen skulle till sist komma. Sabina Ravnell byttes in med halvtimmen kvar att spela och efter att ha varit på planen i endast ett par minuter kunde hon kvittera till 1-1, vilket blev startskottet för en riktigt målfyrverkeri. Lovisa Gustafsson såg bland andra till att bidra till målskörden med sina fyra mål, i en match som IFK Norrköping till slut vann med hela 7-1 efter en stark avslutning på matchen där målen rasade in.

• Resultatet speglar inte riktigt hur vi spelar fotboll i första halvlek men vi vinner matchen till slut. Vi har ett underläge men vi krigar på och ska vara nöjda, säger Lovisa Gustafsson.

Din egen insats då? Fyra mål från din sida idag.

• Min egen insats sista trettio är jag nöjd med, det känns väldigt skönt att det får lossna lite idag med målskyttet.

Skönt att bollarna trillar in här idag till slut?

• Verkligen, det är det vi har haft lite problem med att sätta dit bollarna så det var väldigt viktigt att ta med sig framåt.

IFK Norrköping-Lindö FF: 7-1

Målskyttar: 1-1 Sabina Ravnell 65´, 2-1 Lovisa Gustavsson 70´, 3-1 Taylor Townsend 4-1´, Lovisa Gustsafsson 74´, 5-1 Lovisa Gustsafsson 86´, 6-1 Jennie Egeriis 89´, 7-1 Lovisa Gustafsson 93´.