25 september, 2022

Gustafsson efter segern mot TG: “Stundtals bra och stundtals dåligt”

IFK Norrköping slog gästande Team TG FF med 3-0 på Platinumcars Arena. Lovisa Gustafsson dödade matchen när hon gjorde 3-0 efter ett fint samarbete med Selma Berggren. Anfallaren är dock något kritisk till spelet, trots den klara segern.

Första halvleken började i IFK:s fördel, en hörna i första matchminut och flera bra chanser i de inledande minuterna kunde ha gett oss en tidig ledning. Bägge lagen vill spela sig framåt och Team TG är framgångsrika med sitt spel, däremot saknas avsluten från gästerna. Dilja Zomers har tidigt två avslut, det första efter att hon vänt upp och tvingat målvakten till en svettig räddning. Det andra läget uppstår när Bugre hittar isländskan med ett inlägg. Dilja drar till på volley men får en halvdan träff och bollen rullar mot målvakt som enkelt kan rädda. Det första målet kom överraskande. Irma Cajlakovic slår bollen i vad som ser ut att vara ett inlägg, men bollbanan kommer nära mål och går upp i bortre krysset. Domaren blåser kort därefter av första halvlek. Lovisa Gustafsson kämpade och slet i vanlig ordning, anfallaren är inte nöjd med helheten av första halvlek.

• En första halvlek som var ganska lik flera av våra insatser i just första halvlek den senaste tiden. Bra första 20-30 minuter och vi spelar så som vi ska göra, kombinationerna framåt var jättebra och vi höll i tempot. Eventuellt blev vi frustrerade av att inte få in ett mål och vi tillåter att de tar över, bolltapp och slarv.

Andra halvlek börjar mycket bra för IFK, Dilja Zomers hittar pannan hos Handfast som nickar in 2-0 bara minuter in i andra halvlek. Hemmalaget har bättre koll på TG i andra och skapar nu alla chanser. Ett fint kombinationsspel på vänsterkanten ger Berggren stor yta att springa fram på. Hennes snett inåt bakåt passning hittar Lovisa Gustafsson som tar emot och slår bollen förbi målvakt. IFK börjar spela av matchen och de sista 20 minuterna är kontrollerade. Domaren blåser och den åttonde raka segern i Elitettan är ett faktum. Gustafsson är trots de två målen i andra halvlek kritisk till spelet.

• Vi försökte vända spelet som vi avslutade första halvlek med men jag tycker inte spelet satt helt. Vi fick förvisso in två bollar men det är fram och tillbaka. Stundtals bra och stundtals dåligt, mycket bolltapp och vi börjar driva istället för att släppa på ett. Det är inte dåligt men det är heller inte så bra. Vi gör dock det vi ska och i slutändan är det en bra match.

Hur kändes ditt 3-0 mål?

• Skönt med eget mål. Bara vi vinner matcher så är jag glad men det är skönt för självförtroendet att jag sätter bollar.

IFK Norrköping vill passa på att tacka alla de 543 i publiken som hejade hem vår åttonde raka seger i Elitettan! På lördag den 1 oktober spelar vi mot Växjö DFF, seriefinal på Platinumcars Arena! Välkomna!

IFK Norrköping – Team TG FF 3-0, Elitettan, 25/9, Platinumcars Arena

Mål: I. Cajlakovic 43′, Handfast 48′, Gustafsson 68′,

Varningar IFK: Zomers 75′,

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Handfast, Berggren – Ravnell (67′), Bugre, Cato (67′), Zomers – Leidhammar (75′), Gustafsson (86′)

Avbytare: Berggården, Flenhagen (67′), Jeppson, Egeriis (75′), Wiklander (67′), Johansson (86′)