IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 juli, 2022

Gudjohnsen: “Adrenalinet när man spelar framför sådana supportrar är galet“

Andri Lucas Gudjohnsen kunde i måndagens match ses debutera för IFK Norrköping. “Adrenalinet när man spelar framför sådana supportrar är galet”, säger anfallaren.

I måndagens förlustmatch kunde IFK Norrköping supportrarna glädjas åt två debutanter, Arnor Sigurdsson som gick rätt in i startelvan och landsmannen Andri Lucas Gudjohnsen. Varav den sistnämnde byttes in i början av den andra halvleken – och därmed hade också Andri Lucas Gudjohnsen debuterat på Platinumcars Arena. 

  • Välkomnandet från supportrarna var fantastiskt, trots att vi fått en del tuffa resultat stod dem där och vi alla uppskattar det enormt. Det kändes fantastiskt, adrenalinet när man går ut på planen framför sådana supportrar är galet, säger Andri om känslorna efter debuten.  

Inhoppet resulterade inte bara i de första minuterna som IFK Norrköping spelare, utan också det första mötet med svensk fotboll, och Allsvenskan. 

  • Det är en tuff liga, det var väldigt intensivt. Första 20-30 minuter spelade vi riktigt bra fotboll. Vi dominerade och vann en hel del dueller och vi som lag spelade fin fotboll i det skedet. Det måste ses som ett bra första intryck, sen är det jättetråkigt att vi inte kunde hålla i det och skaffa ett bättre resultat, säger han om det första intrycket. 

Hur ser du på den egna prestationen? 

  • Ja men inte illa, sen kan det förstås bli mycket bättre. Det var min första match så det handlade förstås en del om att lära känna varandra på planen, och för mig specifikt att komma in i hur vi vill spela fotboll, men det kändes bra. Jag är riktigt sugen på att jobba vidare för laget, svarar Andri. 

Nu blickar Andri, tillsammans med resten av laget, fram emot ett returmöte i Göteborg. Anfallaren redogör för en god känsla inför matchen och en tro på ett bättre resultat. 

  • Jag har bra känslor, det fanns många bra sekvenser i matchen vi kan använda som exempel inför nästa match. Vi har lärt oss hur dem spelar, vi vet vad deras svagheter är. Jag tror definitivt att vi kan göra en del intressant emot dem nu på bortaplan, avslutar Andri.

Annonser