8 oktober, 2020

Gruppspelet i Svenska Cupen säkrades mot Gottne IF

IFK Norrköping är klart för vårens gruppspel av Svenska Cupen efter 0-6 (0-3) mot Gottne IF.

I den elfte minuten tog IFK Norrköping ledningen. Kevin Álvarez, som bildade anfallsduo med Totte Nyman, nickade in 0-1 efter ett fint inlägg av Linus Wahlqvist. 0-2 kom bara några minuter senare, och då var det dagens anfallspar som samarbetade. IFK rensade efter en frispark och Álvarez satte fart framåt. Den höga rensningen hamnade hos Gottnes försvarare som inte lyckades få kontroll på bollen i mittcirkeln innan Alvarez stack fram en fot och stormade mot mål. Vid straffområdet stack han in bollen till Totte som fint snurrade runt och lättade in bollen över målvakten.

Därefter dröjde det till den 41:e minuten innan något mer mål kom på den svårspelade, leriga mattan. Maic Sema fintade bort två motståndare i geggan på vänsterkanten, tog sig ned på kortlinjen och slog ett perfekt inlägg till Totte som nickade in 0-3.

Även i andra halvlek blev det tre mål. Manasse Kusu drev upp bollen, satte en pass till felvänd Totte som styrde vidare i djupet till Álvarez. I friläge rullade han säkert in 0-4 och blev tvåmålsskytt i den 54:e minuten. 0-5 kort senare var ett fint mål där Sema drev bollen längst straffområdeslinjen framför mål, men istället för att skjuta la han ut bollen till en fri Linus Wahlqvist till höger i straffområdet. På ett tillslag la Wahlqvist bollen längs marken mot bortre stolpen där Totte enkelt kunde rulla in sitt tredje mål för dagen.

Linus Wahlqvist fick efter två assist även göra matchens sista mål i den 79:e minuten. På halvvolley drog han till och bollen hamnade intill bortre stolproten.

I och med segern är IFK Norrköping klara för Svenska Cupens gruppspel i vår.

Gottne IF – IFK Norrköping 0-6 (0-3)

Målen: 11′ Kevin Álvarez, 14′ Totte Nyman, 41′ Totte Nyman, 54′ Kevin Álvarez, 58′ Totte Nyman, 79′ Linus Wahlqvist.

IFK Norrköpings lag: Julius Lindgren – Linus Wahlqvist (87′), Filip Dagerstål, Dino Salihovic, Egzon Binaku – Abdulrazak Ishaq, Manasse Kusu (64′), Theo Rask, Maic Sema – Kevin Álvarez, Totte Nyman (74′).

Avbytare: Isak Pettersson, Emanuel Chabo, David Burubwa (74′), Nils Akai Rosell (87′), Liam Olausson (64′).