4 mars, 2024

Gruppseger efter 2-2 lika mot Sirius

IFK Norrköping kunde med ett kryss säkra gruppvinsten efter kvällens 2-2 resultat mot IK Sirius, vilket betyder att man tagit sig vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.

Hemmalaget Sirius startade matchen ivrigt och kom farligt högt upp på IFK:s planhalva flera gånger de första minuterna av matchen. IFK stabiliserar sig och kan senare kontrollera Sirius med ett följsamt försvarsspel. Kamraterna börjar också hota offensivt och flera bollar slås in i straffområdet där Totte Nyman lurar. Vito blir den som får träff när hans inlägg viner igenom luften mot straffområdet. Kapten Nyman håller undan sin försvarare bakom sig och stångar in ledningsmålet bakom Mitov Nilsson. Sirius håller precis undan från 2-0 i slutet av halvleken när Malcolm Jeng sparkar undan styrningen från Anton Eriksson på mållinjen.

Hemmalaget är snabba på att replikera i andra halvlek. Joakim Persson gör 1-1 när han viker in och avslutar intill bortre stolpen. Matchen öppnas upp och bägge lag släpper till flera farliga chanser men det är kamraterna som återtar ledningen. Laorent Shabani slår in bollen till Ísak Andri Sigurgeirsson som, trots stor bevakning, får till ett lågt avslut som smiter in i mål. Sirius jagar ifatt igen. Murbecks nick hittar en yta precis framför Salech som med kraft slår till bollen till 2-2. Lagen håller undan för ytterligare mål och resultatet står sig till den 97:e minuten. Vilket innebär att IFK Norrköping vinner grupp 8 och avancerar till kvartsfinal i Svenska cupen. Senare under kvällen stod det klart att man lottats att möta Malmö FF på bortaplan under den kommande helgen. Exakt speltid aviseras under morgondagen.

IK Sirius – IFK Norrköping 2-2 (0-1): Svenska cupens gruppspel omgång 3, måndag 4/3 2024, Studenternas IP

Mål: 0-1 Christoffer Nyman (31′), 1-1 Joakim Persson (49′), 1-2 Ísak Andri Sigurgeirsson (82′), 2-2 Yousef Salech

Varningar: Ture Sandberg, Daniel Eid

Utvisningar: Christer Mattiasson

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Anton Eriksson, Yahya Kalley (90′)  – Dino Salihovic (79′), Ture Sandberg – Carl Björk (79′), Vito (79′), Laorent Shabani (90′) – Christoffer Nyman (K)

Ersättare: David Andersson, Marcus Baggesen (90′), Amadeus Sögaard (90′), Isak Ssewankambo (79′), Fritiof Hellichius, Noel Sernelius, Stephen Bolma (79′),  Isak Andri Sigurgeirsson (79′), Leo Jonsson