IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 februari, 2022

Godswill Ekpolo inför matchen mot ÖSK

Försäsongen fortsätter imorgon när IFK Norrköping träningsmatchar hemma mot Örebro SK. “Just nu njuter jag av varje sekund och känner mig otroligt välkommen”, säger Ekpolo inför matchen.

3-1 mot Brommapojkarna följdes upp av 4-0 mot Västerås SK hemma mot Platinumcars Arena.

IFK Norrköpings nya försvarare Godswill Ekpolo gjorde sina första minuter i den vita tröjan i 4-0-segern när han startade som högermittback i en trebackslinje.

  • Det var en bra match. Jag känner mig i bra form och jag lär känna laget och hur Rikard vill att vi ska spela. Jag kämpar för att komma in i det snabbt och anpassa mig till systemet, säger Ekpolo.

I den 37:e minuten blev debutanten målskytt. Totte Nyman nickade in ett inlägg tillbaka in mot mål och Ekpolo höll sig framme och tryckte bollen i nät från nära håll.

  •  Jag kunde inte föreställa mig att jag skulle få göra mål i min debut, och jag tackar gud för det. Det var härligt att få göra mål i min första match för IFK Norrköping.

Ekpolos närmsta kamrater under matchen var Linus Wahlqvist, som han hade till vänster om sig som central mittback, och Daniel Eid som wingback till höger.

Tycker du att samarbetet med dem fungerade bra? 

  • Definitivt. Jag känner att jag hade ett bra samarbete med dem, men jag och Daniel är nya och vi kommer att lära känna varandra ännu mer när vi tränar och spelar matcher. För att vara första matchen kände jag att vi hade väldigt bra samarbete och jag vet att det kommer att bli ännu bättre.

På andra sidan står Örebro SK, som Ekpolo har mött flertalet gånger under sina år i Allsvenskan.

  • Örebro kommer säkert att satsa hårt för att komma tillbaka till Allsvenskan snabbt, så det blir en bra match för oss att fortsätta processen i vårt spel. Det kommer bli en rolig match att spela och vi ska kämpa hårt för att vinna igen.

Du har varit i Norrköping i några veckor nu. Hur har första tiden varit? 

  • Det har varit helt fantastiskt. Alla behandlar mig så bra och jag känner mig så välkommen i laget och klubben. Norrköping är en fin stad som jag ser fram emot att få se mer av. Just nu njuter jag av varje sekund och känner mig otroligt välkommen.

IFK Norrköping-Örebro SK: Träningsmatch, Platinumcars Arena, söndag 13/2 klockan 18.00, discovery+. 

 

Annonser