1 oktober, 2021

Gloria inför Lidköping: “Förhoppningsvis kan vi ta tre poäng”

Tredje matchen på sju dagar – det är ett IFK Norrköping med gott mod som kliver in till lördagens hemmamatch: “Vi har spelat många matcher men alla är fokuserade på att ta tre poäng i helgen”, säger Gloria Douglas.

Trots förlust mot både Umeå IK och Eskilstuna United har IFK Norrköping de senaste veckorna gjort bra insatser och bra prestationer.
   Lidköpings FK är efter 20 spelade omgångar på en sjätteplats i tabellen med nio segrar, sex kryss och fem förluster som facit.
   Förra helgen hemmabesegrade man tabelljumbon Bollstanäs SK med 3-1 efter att ha vänt 0-1. Omgången innan fick man 0-0 hemma mot Brommapojkarna. Precis som IFK spelade Lidköping en cupmatch i veckan som var där man – också på hemmaplan – förlorade mot seriekollegan Alingsås FC med 0-1.

IFK föll snöpligt i onsdags hemma mot damallsvenska Eskilstuna United. Lovisa Gustafsson satte 1-0 efter ett fint anfall assisterad av Molly Wiklander fem minuter in i den andra halvleken. Strax därefter nickade gästerna in kvitteringen på vad som faktiskt var en klar offside. Men återigen visade IFK upp ett bra och organiserad försvarsspel där flera chanser framåt fanns.

När IFK och Lidköping möttes i det första mötet var det det dåvarande hemmalaget som tog samtliga poäng. Då hade IFK dessutom två bollar dansandes på mållinjen och en tredje som såg ut att passera densamma. Men det tidiga målet från Lidköping blev matchens enda.

Gloria Douglas och IFK ser fram emot returen på Platinumcars arena under lördagseftermiddagen.

• Jag är väldigt förväntansfull inför att spela hemma – vi har en tuff match framför oss men förhoppningsvis kan vi ta tre poäng.

Ni kommer från en bra insats mot Eskilstuna, vad kan ni ta med er därifrån?

• Att vi ska fortsätta kriga, vara starka till sista minuten, jobba hårt för varandra och vara organiserade som ett lag.

Och det är med en god känsla IFK laddat under veckan och avslutar den med ett matchförberedande pass på förmidagen.
   Gloria anslöt till IFK under sommaren och gjorde sitt första mål mot IK Uppsala för ett par veckor sedan.
   Och hon har kommit in i det bra.

• Jag känner mig mer och mer bekväm ju mer jag spelarr och lär känna tjejerna. Jag vill bli farligare i sista tredjedelen och har fler avslutsmöjligheter.

Hur ska ni spela för att få med er tre poäng?

• Det börjar med det mentala – att kriga och vara fokuserade hela matchen. Men också att vara smarta när vi har bollen, hitta fler offensiva löpningar och göra det mesta av chanserna vi får framför mål, säger Gloria Douglas.

KÖP BILJETT TILL MATCHEN HÄR! DEN ÖSTRA LÄKTAREN ÄR ÖPPEN OCH INGÅNG ÄR VID ENTRÉ 2.