IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 maj, 2023

Glen: “Ser fram emot att ha hemmamatch igen”

Fyra av de fem senaste matcherna har spelats på bortaplan – imorgon är herrarna äntligen tillbaka på Platinumcars Arena igen. “Det kommer att vara mycket publik som stöttar oss, det har de gjort hittills på ett fantastiskt sätt och vi siktar på att leverera en av de bästa prestationerna hittills”, säger Glen Riddersholm.

Glen Riddersholm och hans kamrater har tagit sig igenom en intensiv period med tätt matchande, framför allt på bortaplan. IFK Norrköping har ställts mot Malmö FF, IFK Göteborg (här emellan Hammarby hemma) Degerfors IF och Varbergs Bois under de senaste veckorna, och av tolv möjliga poäng har det blivit sju hem till Östergötland.

  • Resultaten har bara kommit för att vi jobbat stenhårt för varandra, och det är det mindset vi nu ska använda framåt till de nästa prestationerna vi ska leverera, säger Glen, och fortsätter:
  • Det är jätteviktigt att man håller fokus på det som ligger framför en. Känslan att vinna som lag behöver man kunna kontrollera och det är viktigt att som grupp vara ödmjuk – samtidigt som man är nöjd med hur det går.

Huvudtränaren är imponerad och tacksam över stödet laget fått både borta och hemma.

  • Äntligen är vi tillbaka och det kommer att vara mycket publik som stöttar oss, det har de gjort hittills på ett fantastiskt sätt och vi siktar på att leverera en av de bästa prestationerna hittills, säger Glen och fortsätter:
  • Jag ser fram emot att ha hemmamatch igen, laget har presterat på ett imponerande vis i ett tufft program med långa resor. Vi minns den förra hemmamatchen, mot Hammarby, med glädje, och vi hoppas att lagets resultat och prestationer gör att vi uppnår 10 000 på läktaren. Det behöver vi om vi ska vinna mot Elfsborg.

Gästande Elfsborg har inlett allsvenskan starkt. Inför omgång nio ligger gästerna tvåa i tabellen med 19 poäng och resultatraden 6-1-1. Fjärdeplacerade IFK Norrköping, 17 poäng, jagar strax bakom.

  • Det är en stor och tuff utmaning som väntar, det är ett av de lag som jag tippade skulle vara topplag inför säsongen. De har alla förutsättningar med en tränare som varit där under lång tid, en grupp som spelat länge tillsammans och en imponerande bredd. De har visat att de varit konkurrenskraftiga i de första omgångarna, säger Glen om Elfsborg, som slagit till med 20 mål – bäst efter Malmö FF och Häcken.

Halvtidsunderläge senaste mot Varberg vändes till seger – en situation och typ av match som kan vara tuff att hantera. Säger den segern något om framsteg laget tagit? 

  • Vi kan inte göra den utredningen efter åtta matcher, men det var ett stort steg som lag att hantera en motgång, och det är svårt att spela i Varberg. Det är viktigt att vi hela tiden tänker att vi ska ta nya steg, och det är genom prestationerna vi gör det. Laget ska ha stor credit för att de verkligen vuxit mentalt och uppträder som ett starkt lag just nu. Det är nu när vi möter lag som Elfsborg och Kalmar som vi kommer ta nya steg i vår utveckling om vi hittar samma kvalitet i vårt uttryck.

 

IFK Norrköping – IF Elfsborg: Allsvenskan omgång 9, måndag 22/5 klockan 19.10, Platinumcars Arena. 

Annonser