IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 juli, 2023

Glen Riddersholm: “Vill se ett hungrigt hemmalag”

Första utmaningen efter att serien vänt blir Degerfors IF på hemmaplan. “Vill se ett hungrigt hemmalag komma ut och spela med självförtroende”, säger Glen Riddersholm.

Tre efterlängtade poäng senare är det dags för hemmamatch igen – den här gången mot Degerfors IF. Glen Riddersholm ser på utmaningen med tillförsikt.

Glen om…

Träningsveckan..
  • Vi har jobbat två dagar här med massa spel och med fokus på tempo och press. Nu har vi börjat kika fram emot helgens match för att optimera delar av det offensiva spelet. Det är fullt fokus fram emot söndagens match som gäller här.
Motståndet…
  • Det är ett lag som är bra men som också varierar väldigt mycket under matcherna. De kan kontrollera spelet med bollen mot alla lag i allsvenskan, men om vi kan bra på den defensiva strukturen och göra många av de bra saker vi gjorde senaste i Mjällby-  så kan vi göra livet tufft för Degerfors.
Förhoppningen på matchen…
  • Jag vill se ett hungrigt hemmalag komma ut och spela med självförtroende från vinsten senast. Sen vill jag att vi revanscherar oss här hemma på arenan, jag tycker vi har gjort bra prestationer här men inte fått med oss poängen, nu måste vi göra just det, få med oss poängen. Det kommer handla mycket om mentalitet och uttryck, och sen vet vi också att vi har supportrarna med oss här.

IFK Norrköping

En lång segerlös period tog slut i söndags när IFK slog Mjällby på bortaplan. Arnor Traustasons dubbla straffmål räckte för att få fira en seger med det fantastiska bortastödet.

IFK och Degerfors möttes i omgång 7 av Allsvenskan, då på Stora Valla, den drabbning slutade med en bortavinst för IFK efter mål av Totte Nyman och Arnor Sigurdsson.

Tabelläget: 7:a | 19 poäng | 21 mål/19 insläppta | 5 – 4 – 5

Flest mål: Christoffer Nyman 5 st

Flest framspelningar: Marcus Baggesen och Vito Hammershøy-Mistrati 3 st

Degerfors IF 

Degerfors kommer från en hemmaförlust mot IK Sirius, dessförinnan hade man slagit BP på bortaplan. Degerfors har fyra förluster och en vinst på de fem senaste matcherna, och huserar för tillfället på en 13:e plats i tabellen.

Tabelläget: 13:e | 14 poäng | 16 mål/40 insläppta | 4 – 2 – 10

Flest mål: Dijan Vukojevic och Diego Campos 3 st

Flest framspelningar: Diego Campos 3 st

 

IFK Norrköping – Degerfors IF: Allsvenskan omgång 16, söndag 23/7 klockan 15.00, Platinumcars Arena. 

Annonser