IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 augusti, 2022

Glen Riddersholm ny tränare för IFK Norrköping

IFK Norrköping kan med glädje presentera Glen Riddersholm som ny huvudtränare. ”Fotboll är kultur i staden, det är en riktig fotbollsstad – och arbetarstad. Det matchar riktigt bra med mig som tränare”, säger Glen.

Den 50-årige dansken Glen Riddersholm har en lång meritlista. Under sina 37 år som fotbollstränare i klubbar som Esbjerg, Midtjylland – där han blev mästare 2015 – och Sönderjyske. Senast kommer Riddersholm från belgiska KRC Genk.

  • Det har varit en väldigt lång, professionell och seriös process som sträckt sig över många veckor. Det har varit många samtal och möten med styrelse, spelare och klubbledning, så det har varit en noggrann process som gör att jag går in med en god känsla. Jag, och IFK, har en klar bild av varandra.

Vad har du för bild av IFK Norrköping?

  • IFK Norrköping har en stolt tradition. Fotboll är kultur i staden, det är en riktig fotbollsstad – och arbetarstad. Det matchar riktigt bra med mig som tränare. Man jobbar hårt, seriöst och ambitiöst för att uppnå resultat. Jag brinner för fotboll och min passion är att vara fotbollstränare. Jag älskar att utveckla spelare och värdesätter att det ska finnas en bro mellan akademin och förstalaget.

Glen har varit på plats under IFK Norrköpings två senaste matcher, borta mot IFK Göteborg och hemma mot Degerfors IF.

  • Jag är mycket imponerad över hur supportrarna har funnits där för laget. Det värdesätter jag högt, speciellt hur laget fick stöttning efter matchen mot Göteborg. Jag är en tränare som vill att vi ska jobba tillsammans och backa varandra i både tuffa och goda tider. Vi ska uppnå mål tillsammans och jag ser mycket fram emot att vara tränare för IFK Norrköping.

IFK Norrköpings tf sportchef Tony Martinsson:

  • Det har varit en stor urvalsprocess med många namn och intervjuer, nu känner vi oss mycket tillfreds med att presentera Glen som huvudtränare. Glen har stor erfarenhet från flera föreningar på högsta nivå i Danmark, och även i Belgien. Glen har jobbat den långa vägen som tränare i många olika miljöer och han är en stor föreningsmänniska. Han passar helt in i den kravprofil vi vill ha på en tränare i IFK Norrköping.

Anes Mravac och Vedran Vucicevic, som ledde laget innan Glen anlände, kommer att gå tillbaka till sina roller som assisterande tränare.

  • Vi vill tacka hela ledarteamet med Anes och Vedran i spetsen som gjort ett bra jobb under processen att hitta en ny tränare. De har varit mycket professionella och de kommer att komplettera Glen på ett mycket bra sätt framöver.

IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh om rekryteringen av Riddersholm:

  • Det har varit en noggrann process där vi utvärderat många kandidater, och nu är vi glada över att kunna presentera Glen som ny tränare. Vi tror att han med sin långa och framgångsrika bakgrund kommer bidra med stabilitet och långsiktig utveckling.

 

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Glen Riddersholm!

Annonser