IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 november, 2022

Glen Riddersholm inför morgondagens match

Imorgon klockan 13.00 möter IFK Norrköping Oskarshamns AIK på Platinumcars Arena. IFK kommer att matcha flera akademi- och provspelare: “Jag vet att de tänker att de ska visa framfötterna”, säger tränare Glen Riddersholm.
 • Direkt efter matchen mot Häcken hade vi en trevlig kväll tillsammans, och sen blev det två dagar fritt. När truppen kom in till träning igen hade vi en kort genomgång av matchen mot Häcken, berättar Glen Riddersholm.

För knappt två veckor sedan tryckte Arnór Sigurdsson in 3-3 på Bravida Arena och sekunder senare blåstes den allsvenska säsongen av. Vad har truppen gjort sedan dess?

 • Vi har jobbat med mycket positionsspecifik träning, men också med intensitet, kvalitet och taktik. Det har varit en lite större flexibilitet i förhållande till individuella behov, berättar Glen Riddersholm.
 • Det har varit många möten, framför allt i ledarstaben, om vad vi ska göra framåt. Jag kom in i en svår situation och det är på ett sätt nu mitt projekt börjat. Det finns en del grejer vi inte tagit tag i än som vi kommer att implementera, några redan nu under försäsongen.

Ett antal provspelare har bjudits in till Platinumcars Arena för att träna med A-laget.

 • De etablerade A-truppspelarna har jobbat ihop med provspelarna, men vi har också separerat dem med u19-spelare för att förbereda oss så optimalt som möjligt för träningsmatcherna på lördag och torsdag.

Två matcher mot division 1-motstånd väntar innan ledigheten. Imorgon gästar Oskarshamns AIK, avspark 13.00, och på torsdag kommer Motala AIF för match klockan 18.00. IFK Norrköping kommer matcha en mix av spelare från A, akademi och provspelare.

Vad tittar ni på under de här matcherna? Individuella spelare eller det taktiska? 

 • Det går ihop, men de som spelar imorgon är unga. Jag vet att de tänker att de ska visa framfötterna. Om de inte vill jobba hårt, för laget eller med de delarna vi jobbat med taktiskt, så blir det inte möjligt för den individuella spelaren att göra det bra. Om de gör det bra nu mot två lag som känner varandra och har spelat ihop en hel säsong, så kan det bli en bra match.

I den här typen av match är resultatet inte det centrala.

 • Resultatet är inte viktigt, det är att se fler steg i deras potential i match. Jag kollar inte så mycket på om en spelare gör många fel, jag tittar mycket på beteende: hur reagerar man efter ett misstag? Hur reagerar man om man inte har en bra match? Det är mentalitet och karaktär vi kollar efter när vi ska sätta framtidens IFK över tid. Att de har en speciell karaktär och uttryck – det är det som gör att vi över tid kan prestera över 30 matcher och inte i enstaka, som till exempel mot Hammarby hemma, eller nu mot Djurgården och Häcken i slutet.

Glen fortsätter:

 • Det kräver speciella spelare. Spelarna har framtiden för sig, men också jättemånga steg att ta. De spelare vi eventuellt skriver kontrakt med är inte färdiga och kan gå rätt in i a-laget, men det är en lång försäsong där mycket kan hända.

 

IFK Norrköping-Oskarshamns AIK: Lördag 19 november klockan 13.00. 

 • Fri entré från 12.00.
 • Entré 4a och 4b på Västra läktaren är öppna.
 • En kiosk finns öppen
 • Matchen sänds på nt.se.

 

 

 

Annonser