IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 oktober, 2022

Glen Riddersholm inför matchen mot Sirius

Det är viktiga poäng att spela om när IFK Norrköping ställs mot IK Sirius under lördagseftermiddagen. Tränare Glen Riddersholm redogör för förutsättningarna inför matchen. “Den glöd jag ser i spelarna varje dag, den vill jag hylla”, säger han.

Dubbelt upp blir det i Uppsala för kamraterna från Norrköping denna lördag. Först ska damerna ställas mot Gamla Uppsala SK i jakten på damallsvenskt avancemang, och därefter ställs herrarna mot IK Sirius. På fredagsförmiddagen möter vi Glen Riddersholm för att prata om den senare matchen. Han berättar för oss om läget i truppen, hur han ser på motståndet i helgen, och slutligen mentaliteten i laget.

 • Det är bra, vi fokuserar på nästa match. Laget är match-redo, och har tränat bra de senaste två dagarna. Nu vill vi framåt, och jag hoppas att vi kan bygga vidare på många bra prestationer vad gäller intensiteten som jag tycker att laget har utvecklat på senaste tiden, säger han om läget. 

Senast IK Sirius stod som motståndarlag blev det en 0-1 förlust hemma på arenan. Glen är noga med att understryka att man har respekt för motståndarna. 

 • De är duktiga, särskilt på hemmaplan. De spelar ofta jämna matcher mot alla lag, och är väldigt organiserade och bra med bollen. Det kan spela på många olika sätt i många system, det är ett lag i stor rörelse – så vi har verkligen fått förbereda oss på många olika sätt, och för många olika scenarion, säger Glen. 

Sedan Glen Riddersholm anlände till IFK Norrköping har det varit ett av hans signum att prata om mentaliteten i laget. Så här ett par månader senare stämmer vi av huruvida han tycker att börjar sätta sig. 

 • Vi är ett svårt lag att vinna emot. Det är viktigt, och det är ett steg vi har tagit rätt riktning den senaste tiden. Vi önskar ju förstås att kunna vinna mer, men det finns inga snabba lösningar i fotbollen – och om vi är ett lag som hatar att förlora och verkligen sliter för att inte göra det, då är det ett steg rätt riktning. Särskilt med tanke på att det varit en tuff säsong för oss. Självklart vill vi förbättra en massa saker, men det uttryck som spelarna har och den glöd jag ser i spelarna varje dag, den vill jag hylla, avslutar han.

Både dam och herr i Uppsala 15 oktober!

14.00: Gamla Upsala SK – IFK Norrköping: Elitettan, Lötens IP, sänds på nt.se 

17.30: IK Sirius – IFK Norrköping: Allsvenskan, Studenternas IP, discovery+

 • Biljetter till herrarnas match finns här.
 • Biljett till damernas match köps på plats. 100 kronor i inträde som betalas med swish/kontant.
 • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping
 • Elitettan sänds på nt.se.
 • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
 • Ladda ned appen IFK Norrköping Live! Där finns nyheter, tabellen, höjdpunkter från matcher, dina biljetter, Allsvenskan Fantasy och mer. Appen hittar du i Appstore eller Google Play.
 • Är du inte på plats kan du se Allsvenskan hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping. Ring 011-105107 för bordsbokning.
 • Fira IK Waria under Waria-dagen! Om du inte kan åka till Uppsala kan du ta dig till Ektorps IP för att fira IFK Norrköpings samarbetsklubb IK Waria, som fyller 80 i år. Från 09-17.30 spelas matcher på Ektorps IP, och IFK Norrköpings Thilde Alvberger (fd Waria-spelare) kommer att finnas på plats med en signerad tröja. Titta förbi!

Annonser