IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 mars, 2023

Glen inför avgörandet: “Vi vill gå vidare”

Imorgon ska det avgöras om IFK Norrköping tar sig vidare från gruppspelet. “Vi åker självklart till Göteborg för att vinna”, säger huvudtränare Glen Riddersholm inför bortamatchen mot IFK Göteborg.

Glen Riddersholm inför matchen:

  • Vi har fått det vi hoppades på innan cupen började: en final i sista rundan borta mot Göteborg. De är favoriter med hemmaplan så vi måste hitta en stabil, bra nivå och vara redo för det tryck som kommer att vara. Om vi står emot det är jag optimistisk om att vi under matchen kan få fram den kvalitet och nivå som vi har som lag. Vi behöver vara starka kollektivt för att vi ska kunna få fram våra individualister i lägen där de kan göra det på bästa möjliga sätt mot Göteborgs defensiv.
  • Vi åker självklart till Göteborg för att vinna – vi kan inte lita på att Utsikten ska ta poäng av Gais. Vi vill gå vidare och spela kvartsfinal, så målet är att vinna.

IFK Norrköping: 

Gruppspelet inleddes med en 1-0-seger borta mot Gais efter mål av Arnór Traustason.

Förra helgen var det tävlingspremiär på hemmaplan när Utsiktens BK kom på besök i den andra gruppspelsmatchen. Det blev en svajig, och sevärd, tillställning på Platinumcars Arena. Utsikten tog ledningen tidigt i första och utökade till 2-0 i begynnelsen av andra, innan Arnór Sigurdsson reducerade till 2-1 bara minuter senare. Glädjen blev kortvarig då Utsikten gick ifrån till 3-1 strax efter, och det såg inte ut som att det skulle bli några poäng för IFK Norrköping när klockan närmade sig 90.

Men – IFK Norrköping stod för en stark avslutning hämtade upp till 3-3. Arnór Sigurdsson lyfte in bollen från sin vänsterkant och i den 88:e hittade han Vito som spelade fram Victor Lind till hans första tävlingsmål i IFK. På ett liknande sätt hittade Sigurdsson Totte Nymans panna som serverade Jacob Ortmark till 3-3 i 94:e.

I och med upphämtningen och den räddade poängen leder IFK Norrköping gruppen, fyra poäng, inför den avslutande omgången.

IFK Göteborg:

Blåvitt inledde gruppspelet med att vinna hemma mot Utsiktens BK med 3-2. Mot Gais i den andra matchen tog Göteborg ledningen i slutet av första halvlek, men Gais vände i andra halvlek och vann matchen med 2-1.

IFK Göteborg ligger därmed tvåa i gruppen. Man har tre poäng och noll i målskillnad, precis som Gais.

Gruppen: 

Vinner IFK Norrköping morgondagens match är gruppsegern och avancemanget säkrat. Blir det oavgjort går IFK Norrköping vidare så länge inte Gais vinner mot Utsikten.

  1. IFK Norrköping: 1 – 1 – 0, 4/3 +1, 4p
  2. IFK Göteborg: 1 – 0 – 1, 4/4 0, 3p
  3. Gais: 1 – 0 – 1, 2/2 0, 3p
  4. Utsiktens BK: 0 – 1 – 1, 5/6 -1, 1p.

 

IFK Göteborg-IFK Norrköping: Svenska Cupen grupp G, söndag 5 mars klockan 15.15, Bravida Arena, Cmore. 

Annonser