IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 oktober, 2020

Fyra IFK-spelare kallade till landslagsuppdrag

Allsvenskan pausas för ett landslagsuppehåll, där fyra spelare från IFK Norrköping kommer representera sina länder.
Texten skriven 7/10.

Precis som under förra landslagssamlingen har Sead Haksabanovic, Lars Krogh Gerson, Ísak Bergmann Jóhannesson och Pontus Almqvist tagits ut i landslagstrupperna.

Sead Haksabanovic och hans Montenegro ställs idag mot Lettland i en träningsmatch. Därefter är det dags för fortsättningen av gruppspelet i Nations League. Montenegro, som leder grupp 1C, har hittills två segrar av två möjliga och på lördag möter de Azerbajdzjan, som har en seger och en oavgjord. Nästa tisdag möter Montenegro Luxemburg och Haksabanovic, som under förra landslagssamlingen var inblandad i samtliga av Montenegros tre mål, och hans landsmän har chans att rycka i toppen.

Lars Krogh Gersons Luxemburg, som vunnit mot Azerbajdzjan och förlorat mot Montenegro med 0-1 efter att Haksabanovic ordnat straff på övertid, möter ikväll Liechtenstein i en vänskapsmatch. På lördag tar Luxemburg emot Cypern och sedan är det alltså dags för Gerson att drabba samman med Haksabanovic.

Ísak Bergmann Jóhannesson har åkt hem till Island där han ska representera U21-landslaget som möter Italien hemma och Luxemburg borta i jakten på EM-slutspelet nästa sommar. Jòhannesson slog hörnan som gav 1-0 mot Sverige i förra samlingen, och den segern innebär att Island skaffade sig ett försprång gentemot Sverige. Island ligger inför matcherna trea i gruppen. Islands tolv poäng slås av Italiens 13 och Irlands 16 – Irland har dock en match mer spelad.

Pontus Almqvist gjorde succé under förra landslagsuppehållet. Ísak Bergmann Jóhannesson sa att det var tur för Island att Almqvist bara fick hoppa in i matchens slutskede, för annars kanske Island hade fått känna på Almqvists spel på samma sätt som Italien fick. Den matchen fick Almqvist starta, och han levererade verkligen. I den 12:e minuten satte Almqvist 1-0 och i den 29:e rullade han in 2-0 i matchen som tillslut blev 3-0.

Sveriges U21 möter Luxemburg och Armenien och det behöver bli två segrar för att Sverige, nio poäng, fortsatt ska ha chansen att nå slutspelet nästa sommar.

Annonser