IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 oktober, 2022

Fredheim om slutspurten: “Det är ett inspirerande läge.”

Damlaget kommer från en veckas ledighet efter förlusten mot Växjö DFF. Fyra omgångar återstår av serien och första motståndare är Gamla Upsala SK på Lötens IP i Uppsala. I kampen om direkt- och kvalplats till Damallsvenskan ser vi IK Uppsala, IFK Norrköping och Alingsås FC på delad poäng. Tor-Arne Fredheim minns tillbaka från en liknande situation och konstaterar att det samtidigt är viktigast med de tolv poäng som kvarstår att spela om.

Efter 1-0 förlusten mot Växjö DFF och resultatet mellan Alingsås FC och IK Uppsala så blir upploppet av Elitettan minst sagt spännande. IK Uppsala, IFK Norrköping och Alingsås FC står på delad poäng. IFK har tre mål  upp till att tangera Uppsalas målskillnad medan Alingsås har tre mål upp till kamraterna från Norrköping.

 • Det är ett inspirerande läge. Jag hamnade i ett läge ett år när jag tränade Sleipner där vi hade samma poäng och målskillnad som Skövde men att de hade fler gjorda mål och gick upp. Sen efter det har jag sagt att det aldrig kommer ske igen. Så det kommer vi inte åka dit på men det kan mycket väl bli en fråga om målskillnad. Samtidigt så är det 12 poäng kvar att spela om och fyra matcher som behöver behandlas separat.

Hur ser du på de fyra matcher som väntar oss här i avslutningen?

 • Det är en lurig avslutning. Jitex och GUSK har inget att spela för men har duktiga spelare och kommer vara tuffa att möta. Bergdalen spelar för att undvika nedflyttning och kommer kämpa för sin överlevnad, en krigarmatch förmodligen. Lidköping vill säkert visa att de kan mer och vill slå oss på fingrarna.

Damerna är först ut i Uppsala och spelar mot Gamla Upsala SK  klockan 14:00. Cirka en timme efter slutvissla så spelar herrarna mot IK Sirius klockan 17:30 på Studenternas IP. GUSK ligger på säker mark inför avslutningen av serien och kan med sina 32 poäng inte bli involverad i bottenstriden samt riskerar inte att behöva lämna serien. Det förra mötet på Platinumcars Arena slutade 2-1 till IFK efter tidiga mål av Gustafsson och Ravnell.

 • Det kommer bli en speciell match eftersom våra tillresta supportrar kommer stå nära plan. GUSK har inget att spela för och kan bara njuta av inramningen. Det ska vi också se till att göra men vi måste få med oss de tre poängen. Vi ska jobba hårt och göra det vi tränat på i veckan. Förra mötet blev det jämnt efter att de reducerade till 2-1, vi har diskuterat situationen och vill inte hamna där igen.
 • Jag såg Jitex möta GUSK, de gick segrande men Uppsala har bollinnehav och för spelet. De vill lira boll och även om jag tror vi kommer föra spelet så får vi passa oss för det och inte gå bort oss då de har två snabba forwards.

Trots att bägge representationslag från IFK åker iväg till Uppsala så händer det grejer i Ektorp. IK Waria firar 80 år, en unik förening i Norrköping som bara bedriver flick- och damfotboll. Tor-Arne hälsar så gott:

 • Stort grattis först och främst! Waria är en  viktig förening som jobbar och tar fram duktiga tjejspelare här i stan. Thea Alvberger, som har spelat där, kommer vara på plats under deras firande och har med sig en signerad matchtröja som present. Om ni inte har tid att åka till Uppsala så vill jag tipsa att ta er till Ektorps IP!

Både dam och herr i Uppsala 15 oktober!

 

14.00: Gamla Upsala SK – IFK Norrköping: Elitettan, Lötens IP, sänds på nt.se 

17.30: IK Sirius – IFK Norrköping: Allsvenskan, Studenternas IP, discovery+

 • Biljetter till herrarnas match finns här.
 • Biljett till damernas match köps på plats. 100 kronor i inträde som betalas med swish/kontant.
 • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping
 • Elitettan sänds på nt.se.
 • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
 • Ladda ned appen IFK Norrköping Live! Där finns nyheter, tabellen, höjdpunkter från matcher, dina biljetter, Allsvenskan Fantasy och mer. Appen hittar du i Appstore eller Google Play.
 • Är du inte på plats kan du se Allsvenskan hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping. Ring 011-105107 för bordsbokning.
 • Fira IK Waria under Waria-dagen! Om du inte kan åka till Uppsala kan du ta dig till Ektorps IP för att fira IFK Norrköpings samarbetsklubb IK Waria, som fyller 80 i år. Från 09-17.30 spelas matcher på Ektorps IP, och IFK Norrköpings Thilde Alvberger (fd Waria-spelare) kommer att finnas på plats med en signerad tröja. Titta förbi!

Annonser