IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 april, 2022

Fredheim inför premiären: “Möter tufft motstånd direkt”

Imorgon är det äntligen dags för premiär i Elitettan när IFK Norrköping tar emot Lidköpings FK på Platinumcars Arena. “Vi är redo för att ta oss an Lidköping”, säger tränare Tor-Arne Fredheim inför matchen.

Så var det äntligen dags för premiär för IFK Norrköpings damer, som nyligen kommit hem från ett veckolångt träningsläger i Spanien.

 • Lägret gav en hel del gällande det mentala. Det var rätt kallt, alla hade förväntat sig värme, och första planen var inte så bra. Det blev att jobba med det mentala, och det visade sig att vi har flera starka karaktärer. Tjejerna var fokuserade på allt vi gjorde – träningar, taktiska genomgångar, individuella samtal – och det blev ett lyckat läger. Under säsongen kommer det bli motgångar med dåligt väder och dåliga planer, så vi har fått träna på att fokusera på det vi ska göra.

Under lägret på Mallorca spelades en match mot ett lag från spanska andraligan – som slutade med de något ovanliga fotbollssiffrorna 10-0.

10-0 i ett genrep mot ett lag med svårdefinierad kvalité. Blev det ett lyckat genrep?

 • Ja. Det kan lätt bli så att man hamnar i motståndarnas tempo, men vi koncentrerade oss och öste på. Det var imponerande hur vi ställde oss till den matchen. Jag har aldrig varit med om att vinna en A-lagsmatch med 10-0 – det gör man inte hur som helst.

Försäsongsmatchandet inleddes med möten mot bra motstånd, till exempel damallsvenska klubbarna AIK och IFK Kalmar. Mot AIK borta blev det en mycket övertygande seger med 4-0.

 • Vi började med att möta bra lag för att vi skulle komma upp i högt tempo, som vi sedan skulle ta med oss till möten mot lite enklare motstånd. Vi jobbade med försvarsspelet under början av försäsongen för att jobba med anfallsspelet mot slutet, och jag tycker det har funkat bra.

Hur är det att dra igång en serie efter de här långa försäsongerna vi har i Sverige? 

 • Det känns givetvis jättekul att äntligen få dra igång och spela om poäng. Det märktes lite på träningarna tidigare i veckan att det fanns lite nerver och att spelarna var spända. Alla väntar på att få dra igång, och vi vet att vi möter tufft motstånd direkt.

Lidköpings FK, vad är det för typ av lag?

 • Det var ett topplag förra året. När vi mötte dem var det nästan sista chansen för dem att lyckas gå upp. De tog ledningen direkt, men vi lyckades vända och vinna. Rent fotbollsmässigt var de lite vassare än oss, men vi var taktiskt bra och gjorde mål på våra chanser. Det blir en tuff premiärmotståndare, helt klart.

Känner du dig redo för premiär eller hade du velat ha försäsong en vecka till?

 • Vi är redo. Nu har ju Selma (Cajlakovic) fått rosfeber i ett sår och äter antibiotika, så hon är indisponibel. My Cato är tillbaka i full träning, Jennie Egeriis och Molly Wiklander är också tillbaka. De är inte riktigt redo för match, men de är ändå tillbaka. Hade matchen varit om en vecka hade alla varit tillbaka, men så kan man inte riktigt se på det. Vi är redo för att ta oss an Lidköping.

 

IFK Norrköping-Lidköpings FK: Lördag 2/4 klockan 15.00, Elitettan, Platinumcars Arena, NT.se. 

 • Just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
 • Entréerna öppnar 60 minuter innan match. Västra läktaren är öppen.
 • Inträde till matchen med Årskort Elitettan eller biljett. Årskort och biljetter finns här. 
 • Parkering finns på Södra plan för 30:- betalning med Swish.
 • Kiosk bakom Västra läktaren är öppen med sedvanligt sortiment.

 

 

Annonser