20 september, 2022

Fredheim inför Hammarby “Vi är inte slagna på förhand.”

IFK Norrköping kliver in i en period med tätt matchande. Bara två dagar står mellan söndagens vinst i Sundsvall och testet som väntar på onsdag mot Damallsvenska Hammarby IF i Svenska Cupen.

Damerna är nyss hemkomna från norr där de besegrade Sundsvalls DFF med 3-1. Första halvlek var seg från IFK och det var inte förrän i slutet av halvleken som vi tog ledningen genom My Cato. Huvudtränare Tor-Arne Fredheim förklarar matchen:

• Det är svårt att säga varför första halvlek var så seg men inför så hade vi tränat hårdare än innan för att förbereda oss för den lugnare träningsperiod vi kommer gå in i nu när vi har två matcher denna vecka och Växjö i nästa. Eventuellt var det en reaktion för att vi i lördags såg Alingsås FC tappa poäng eller så var det Sundsvall som gjorde det svårt för oss. Flera orsaker är svaret kanske.
  • Jag är nöjd med matchen i dess helhet. När de gör 1-1 så blir det en ny situation för oss och vi lyckas växla upp och inte bli passiva. Ett mycket bra tecken att vi kan vända därifrån.

Innan vi möter Team TG FF på Platinumcars Arena på söndag så väntar Hammarby IF i Svenska Cupen på hemmaplan denna onsdag. Damallsvenska Hammarby går nu in i cupens tredje omgång och kommer senast från 3-1 förlust mot Kristianstad i serien där de innehar en femteplats. IFK slog Mariebos IK med 9-1 i vår senaste cupmatch där Wilma Leidhammar gjorde hattrick efter 33 minuter. Med det tuffa schemat och toppstriden i Elitettan så kommer IFK Norrköping att behöva anpassa sig för matchen.

• Vi anpassade oss redan i Sundsvall med tidiga byten för att de ska kunna vara delaktiga i resten av matcherna och det blir likadant imorgon eftersom att vi prioriterar Elitettan före Svenska Cupen. Söndagens match mot Team TG är viktigast även om vi såklart går för vinst här mot Hammarby.
  • Det är hårt försvarsspel som gäller, något vi inte spelat på länge utan i princip bara anfallsspel. Nu får vi jobba hårt med positionsspelet och försvarsspelet när vi möter ett av de starkare anfallen i Damallsvenskan med variationsrikedom och många snabba spelare. De kommer ställa frågor till oss som vi inte är vana vid.

Hur tar sig tjejerna an denna match tror du?

• Det kändes bra idag på träning och de är hoppfulla att vi ska kunna ge dem en bra match vilket jag också hoppas. Vi är inte slagna på förhand. Mot Eskilstuna förra året spelade vi jämt och tog ledningen, de tog tillbaka ledningen först efter 80 spelade minuter. Skillnanden blir att Eskilstuna då hade tätt matchande medan Hammarby kan ställa bästa lag på banan eftersom de spelar igen först på måndag.

IFK Norrköping – Hammarby IF: Svenska Cupen, 21/9 klockan 19.00, Platinumcars Arena

• Du som har årskort för herrarna kommer också in på denna match. Om du har ett årskort med både dam- och herrbiljett får du även ta med dig en kompis gratis. Övriga biljetter finns på https://ifknorrkoping.ebiljett.nu/
  • Entréerna öppnar 60 minuter innan match, Entré 4B. Västra läktaren är öppen. Terrassen är öppen där det finns hamburgare, dryck och annat gott att köpa.
  • Manager Tor-Arne Fredheim besöker terrassen vid 18:30 för att berätta om läget inför matchen.