7 september, 2024

Fredheim efter tre nya poäng: “Vill framåt hela tiden”

Sara Kanutte Fornes tidiga ledningsmål blev matchens enda när IFK slog Växjö bekvämt. Tor-Arne Fredheim summerar en stabil och stundtals dominant insats. “Vi vill framåt hela tiden, vi är aldrig nöjda”

En tryckande sensommarvärme välkomnande IFK tillbaka till PlatinumCars Arena. Drygt två månader sedan sist var det äntligen dags för damallsvensk fotboll i Norrköping igen.

Redan efter tio spelade minuter var matchens målnolla spräckt. Kanutte Fornes nådde högst på Elin Rombings hörna och nickade vackert in ledningsmålet. Den halvlek som sedan följde var jämn och relativt chansfattig.

• Ett ställningskrig första i halvlek som det brukar vara mot Växjö, säger Tor-Arne Fredheim som också vill berömma sin anfallare:
  • Sen är det fantastiskt gjort av Sara som verkligen hittat in i målformen igen.

I den andra halvleken var det ett desto mer dominant hemmalag som äntrade planen.

Alexandra Hellekant rev och slet på sin vänsterkant, Vesna Milivojevic vann bollar i mitten och Sara Kanutte Fornes utmanade inne i boxen – chanser att utöka ledning fanns definitivt.

Närmst kom Vesna Milivojevic som bröt sig på loss på mitten och avslutade distinkt i ribban.

• Vi tar vi över helt i andra halvlek och borde ha gjort både tvåan och trean. Det blev lite nytt i att spela med Vesna centralt och med en lite annan uppställning än de senaste matcherna, det tog ett litet tag för det att verkligen sätta sig – men när det satte sig i andra halvlek tycker jag inte att de (Växjö) hade mycket att sätta emot, säger Tor-Arne och fortsätter:
  • Vi vill framåt hela tiden. Det är jag väldigt imponerad över. Även med ledningen gick vi verkligen för att utöka – vi är aldrig nöjda.

IFK vann den andra raka matchen i OBOS Damallsvenskan och har sedan uppehållet bara förlorat en match.

• Jag kollade just formkurvan, det är bara de tre topplagen som är lika bra eller bättre än oss de senaste fem matcherna, det är fantastiskt att vi lyckas vara bättre under hösten än våren.

IFK Norrköping – Växjö DFF: 1-0 (1-0) OBOS Damallsvenskan omgång 18, lördag 7/9 klockan 15:00, PlatinumCars Arena

Mål: 0-1 Sara Kanutte Fornes 10′

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombin, Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary  –  Vesna Milivojevic, Fanny Andersson –  Sabina Ravnell, Sara Kanutte Fornes, Wilma Leidhammar, Dana Leskinen

Ersättare: Filipppa Fransson, Freja Lindwall, Viktoria Veber, Alexandra Hellekant, Svea Rehnberg, Elsa Burvall, Sigdis Bardardottir