28 januari, 2022

Fredheim efter första träningsmatchen: “Jag är nöjd med matchen i sin helhet”

Det blev en 1-3-förlust för IFK Norrköping i den första träningsmatchen mot det damallsvenska motståndet Linköping FC. Dock fanns det mycket positivt att ta med sig in i den fortsatta uppladdningen för Elitettan 2022. “Vi snubblar in något mål till dem men i det stora hela är jag nöjd”, säger managern Tor-Arne Fredheim.

IFK Norrköping började matchen lite nervöst och stressat och såg lite chockade ut över det högre tempot. Men efter en stund kom laget in i matchen mer och mer och hittade några fina spelkombination. LFC förde dock spelet och IFK försvarade lågt. Först kom 1-0 genom hemmalagets Sofie Breedgard och sedan kom 2-0 genom ett självmål efter att Sofia Hjern gjort en superräddning i målet som hamnade vid fötterna på en IFK-spelare.

• Det var ett riktigt högt tempo som vi inte är vana vid. Det tog ett tag innan vi kom in i det och sedan tycker jag att vi stundtals gör det bra i både anfall och försvar. Vi snubblar in något mål till dem men i det stora hela är jag nöjd med matchen. Det blev som vi tänkte med speltid och att alla fick vara med. Alla gör det bra och är delaktiga, säger Tor-Arne Fredheim.

Även om LFC gjorde sitt tredje mål genom Yuka Momiki blev det jämnare i den andra halvleken. Säsongens första IFK-mål fick göras av My Cato i den 90:e minuten.

• Det är lite småtrassliga situationer i andra halvlek som det kunde ha blivit något med, men jag är nöjd med matchen i sin helhet. Och andra halvlek slutar oavgjort, konstaterar Fredheim.

Tre spelare fick 90 minuters speltid – det var Sabina Ravnell, Clara Flenhagen och Ebba Burvall. Resten av spelarna fick varierat med speltid och Cato blev både utbytt och inbytt igen under matchens gång.

• Vi fick mer belastning på de vi ville ha mer belastning på och mindre på de som vi ville ha mindre på. De som har mest uthållighet får också spela mest. Vi har kört tufft i veckan och vill inte ha någon överbelastning på någon, avslutar Fredheim.

Linköping FC – IFK Norrköping 3-1 (2-0).

Målen: 1-0 Sofie Breedgard, 2-0 självmål, 3-0 Yuka Momiki, 3-1 My Cato.